Cуд дозволив арешт екс-міністра оборони України

Київський апеляційний суд надав дозвіл на арешт фігуранта справи про "Харківські угоди", екс-міністра оборони України у справі щодо вчинення ним державної зради. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора України. Ім'я екс-міністра не вказано, але йдеться про Михайла Єжеля.

Суд розглянув апеляційну скаргу прокурора на постанову судді та обрав для екс-міністра запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Підозрюваний ховається від органів досудового розслідування за межами території України та оголошений у розшук.
"За даними слідства, у квітні 2010 року екс-міністр оборони України за попередньою змовою з колишніми президентом, прем'єр-міністром, міністром юстиції та міністром закордонних справ, порушуючи Конституцію України, Закон України Про міжнародні договори України, без фактичного розгляду проекту Угоди між Україною та Російською Федерацією щодо перебування Чорноморського флоту РФ на території нашої держави заінтересованими органами та проведення обов'язкової правової експертизи, узгодили її без зауважень. В результаті таких дій було створено передумови для збільшення чисельності військ ЧФ Російської Федерації на території України, їх переоснащення та модернізації і надалі – вторгнення збройних сил Російської Федерації та окупації ними АР Крим і м. Севастополя, – йдеться у повідомленні.
Нагадаємо, Єжеля підозрюють у підриві обороноздатності армії. Він очолював Міноборони з 2010 до лютого 2012 року, за часів екс-президента Віктора Януковича.
У квітні 2013 року Єжель був призначений послом у Білорусі. 2015 року тодішній президент Петро Порошенко звільнив Єжеля з посади посла.


"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...