Cyber Front Z: Meta ліквідувала "фабрику тролів", пов'язану з "кухарем Путіна" Пригожиним

Компанія Meta, яка володіє соцмережами Facebook та Instagram, ліквідувала "ферму тролів", пов'язану з російським бізнесменом, "кухарем Путіна" Євгеном Пригожиним та його "Агентством інтернет-досліджень". Боти мали показати масовість прихильників путінської війни в Україні. Про це йдеться у щоквартальному звіті компанії про погрози, інформують Патріоти України.

Meta повідомила, що виявила "фізичну ферму тролів, яка працює в офісній будівлі в Санкт-Петербурзі", через місяць після початку широкомасштабного вторгнення Росії в Україну. Вона була націлена на користувачів на декількох платформах, включаючи Twitter та LinkedIn на додаток до Facebook та Instagram. Мішенями ставали політики, журналісти, актори та комерційні бренди з усього світу, які публічно засуджують російське вторгнення та підтримували Україну.

Аккаунти Cyber Front Z ліквідували на платформах Meta у квітні. Компанія закрила 45 акаунтів Facebook та 1037 акаунтів Instagram, пов'язаних з російською "фабрикою тролів".

У Meta описали діяльність Cyber Front Z як "незграбну і "значною мірою неефективну".

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...