Дагестан у вогні: Вуличні бої, вбивають російських силовиків та іновірців, палять церкви та синагоги, арешти чиновників

Відомо, що священику перерізали горло. Повідомляють про перестрілки на вулиці.

Невідомі зі зброєю влаштували перестрілку в Дербенті, місті на півдні Росії в Республіці Дагестан. Також вони підпалили православну церкву і синагогу. Про це повідомляє The Moscow Times.

"Унаслідок перестрілки загинув поліцейський і ще один дістав поранення", — повідомляють у регіональному управлінні МВС, уточнюючи, що підозрювані втекли на Volkswagen Polo білого кольору.

Ситуація в Дагестані

За даними видання "Медуза", внаслідок стрілянини загинув також відвідувач синагоги, а священику перерізали горло. Голова Громадської спостережної комісії Дагестану Шаміль Хадулаєв повідомив, що нападники також розстріляли охоронця в одній із церков Махачкали. Священики, які перебувають там, закрилися всередині будівлі.

Джерела, близькі до силовиків, повідомляють, що ще один напад на співробітників правоохоронних органів стався в Махачкалі, невідомі розстріляли і підпалили автомобіль поліції. Один співробітник поліції загинув, ще шестеро постраждали.

На опублікованих відео видно, як кілька людей стріляють на вулиці, а одна з машин вибухає.

Бойове зіткнення правоохоронців із бойовиками в Дербенті триває, важко поранено начальника відділу поліції міста Дагестанські Вогні, повідомили в МВС по республіці. Пізніше він помер.

Разом з тим, поліція Дагестану спростувала повідомлення про захоплення заручників у храмі Махачкали. 19 осіб закривалися всередині з метою забезпечення власної безпеки, вони вже поза небезпекою, "заручників не було і немає", повідомила поліція. Пізніше людей, які ховалися в церкві в Махачкалі від терористів, вивели, повідомили РИА Новости в МВС регіону.

МВС пізніше повідомило, що силовики перекрили виїзди з Махачкали, оскільки спільники бойовиків можуть спробувати покинути місто.

Глава уряду Дагестану заявив, що напади в Дербенті та Махачкалі – це "спроба послабити консолідацію суспільства в багатонаціональній республіці". Він пообіцяв, що які б сили не стояли за цими діями, вони понесуть найсуворіше покарання.

Глава Інгушетії, зі свого боку, заявив, що події в Севастополі та Дагестані – ланки одного ланцюга, "вороги" нібито намагаються дестабілізувати обстановку всередині країни.

Водночас депутат Держдуми від Дагестану Абдулхакім Гаджиєв заявив, що за нападами в республіці стоять спецслужби України і країн НАТО.

Оновлено: У Дербенті завершилася активна фаза контртерористичної операції, під час неї було вбито двох бойовиків, повідомив Національний антитерористичний комітет.

МВС Дагестану зі свого боку наводить оновлені дані про кількість постраждалих під час нападу бойовиків на Махачкалу - 16 осіб госпіталізовано, серед них 13 поліцейських і троє цивільних.

Що передувало: У неділю ввечері в російській республіці Дагестан у місті Дербент невідомі обстріляли синагогу і церкву, а в Махачкалі на вулиці обстріляли пост ДПС, влада заявляла про 6 убитих і 12 поранених поліцейських.

ТЕМИ:

РЕКЛАМА:

Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

РОСІЯ

Буданов сказав, чи застосує РФ ядерну зброю, якщо втратить контроль над Кримом

У Дагестані у двох містах сталися напади, вбито й поранено поліцейських

Партизани у Росії провели диверсію на залізниці до Маріуполя

ГОЛОВНЕ СЬОГОДНІ

Зеленський анонсував нові домовленості щодо ППО: Це питання про те, коли завершиться війна

ВІДЕО, ОНОВЛЕНОУ Дагестані у двох містах сталися напади, вбито й поранено поліцейських

У понеділок відключення застосовуватимуть протягом усієї доби

У Німеччині пропонують депортувати українських біженців без роботи

23 червня графіки відключень електроенергії почнуть діяти на 8 годин раніше

Повітряні сили уразили пункт управління росіян у Бєлгородській області

УСІ НОВИНИ...

ОСТАННІ НОВИНИ

23:45

Україна здобула три ліцензії на Олімпійські ігри-2024 у брейкингу

23:29

За Новоолександрівку тривають бої – Генштаб

23:06

ФОТО, ВІДЕОУ Євпаторії прогриміли вибухи, є інформація про прильоти – ЗМІ

22:36

ВІДЕО, ОНОВЛЕНОНапади в Дагестані: затримано главу району, дехто вже приплітає Україну

22:24

У Вільнюсі демонтували меморіал суперечливому діячу, встановлений без погодження

22:23

Вперше за 18 років: Україна виграла бронзу в естафеті на чемпіонаті Європи з плавання

22:01

ФОТО, ВІДЕОУ Кривому Розі два дні шукали дівчинку й знайшли тіло: у вбивстві підозрюють її матір

21:39

ФОТОРосіяни скинули авіабомби на Селидове: 5 поранених, з яких двоє дітей

21:28

Буданов сказав, чи застосує РФ ядерну зброю, якщо втратить контроль над Кримом

21:20

Буданов: Ситуація на сході лишатиметься складною принаймні місяць, але Армагеддону не буде

УСІ НОВИНИ...

РЕКЛАМА:

"УКРАЇНСЬКА ПРАВДА" В СОЦМЕРЕЖАХ:

Українська правда facebookУкраїнська правда twitterУкраїнська правда tiktokУП. СтрічкаУкраїнська правда youtubeУкраїнська правда instagramGoogle NewsViber Українська правдаУкраїнська правда rss

©2000-2024, Українська правда. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Українську правду" не нижче третього абзацу.


Будь-яке копіювання, публікація, передрук чи наступне поширення інформації, що містить посилання на "Інтерфакс-Україна", суворо забороняється.

Матеріали з плашкою PROMOTED є рекламними та публікуються на правах реклами. Редакція може не поділяти погляди, які в них промотуються.

Матеріали з плашкою СПЕЦПРОЄКТ та ЗА ПІДТРИМКИ також є рекламними, проте редакція бере участь у підготовці цього контенту і поділяє думки, висловлені у цих матеріалах.

Редакція не несе відповідальності за факти та оціночні судження, оприлюднені у рекламних матеріалах. Згідно з українським законодавством відповідальність за зміст реклами несе рекламодавець.

Cуб'єкт у сфері онлайн-медіа; ідентифікатор медіа - R40-02280.

ТОВ "УП Медіа Плюс". Усі права захищені.

Засновник проекту: Георгій Гонгадзе

Головний редактор: Севгіль Мусаєва

Редактор-засновник: Олена Притула

E-mail редакції: editor@pravda.ua

Перестрілка в селі Сергокала

Також перестрілка сталася в дагестанському селі Сергокала, куди приїхали російські силовики затримувати главу району Магомеда Омарова. Двоє з восьми його синів брали участь у перестрілці в Дербенті, або Махачкалі і були вбиті. Також, за непідтвердженими даними, був убитий його племінник.

Що відомо про вуличні бої в Дагестані

У дагестанських містах Махачкала і Дербент триватимуть вуличні бої. Неофіційно повідомляють про 26 загиблих. Офіційно — про 7 загиблих і 12 постраждалих правоохоронців. Серед нападників виявилися двоє синів чинного глави муніципального утворення Дагестану. Кілька стрільців убили, двох затримали просто на пляжі на березі Каспійського моря, поки відпочивальники розбігалися з криками.

Ситуація в Дагестані

Депутат Держдуми Абдулхакім Гаджиєв вважає, що напади в Дагестані пов'язані "зі спецслужбами України і країн НАТО".

"На тлі успіхів наших військ це спроба розгойдати ситуацію в нашій країні зсередини. Безумовно, це теракт під прикриттям псевдорелігійних гасел", — вважає депутат.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...