Дай Боже кожному ОПЗЖісту такого фахівця на трибуналі: "Проффесор" Кива здав ще й іспит на адвоката

Народний депутат від ОПЗЖ Ілля Ківа склав іспит для отримання права займатися адвокатською діяльністю. Про це свідчать дані в реєстрі на сайті Національної асоціації адвокатів України, повідомляють Патріоти України з посиланням на Bihus.Info.

Згідно запису в реєстрі, Ківа складав іспит у Закарпатській обласній кваліфікаційно-дисциплінарній комісії адвокатури в січні 2021 року. Зазначається, що в Україні тільки одна людина з таким ПІБ.

Після іспиту кандидату необхідно пройти 6 місяців стажування у адвоката з досвідом не менше 5 років. Стажист має виконати план з підготовки процесуальних документів, ознайомлення з чинним законодавством і підготувати звіт. Потім Рада адвокатів регіону повинна ознайомитися зі звітом і затвердити його.

Якщо Ківа отримає адвокатське посвідчення, у нього з’являться деякі привілеї. Наприклад, його не зможуть обшукати без окремого рішення і присутності представника Ради адвокатів.

Журналісти “Суспильного” подзвонили Ківі і запитали у нього, чи збирається він працювати адвокатом, на що нардеп відповів: “Звичайно. І не тільки адвокатом, а й проповідником і дитячим психологом”.

Також журналісти зателефонували голові Ради адвокатури Закарпатської області Олексію Фазекошу, який підтвердив, що Ківа склав іспит.

“Іспит він склав, а ось стажування Ілля Ківа не пройшов, тому свідоцтво не отримував. Деталей я не знаю, тому що це відноситься до компетенції кваліфікаційно-дисциплінарної комісії. Оцінювали його компетентність, як і на кожному іспиті. Якщо він склав – значить належним чином він знав. Звичайно, ми керуємося законом, а не політичною приналежністю до партії, ми дивимося, чи дійсні документи, у нього кандидатське свідоцтво дійсне”, – сказав Фазекош.

Росія планує відправити в Україну понад тисячу "священників" РПЦ – ЦНС

субота, 4 травень 2024, 12:22

Росія планує відправити у зону бойових дій понад тисячу так званих "священиків" РПЦ. Вони, за задумом керівництва цієї структури, надаватимуть "духовну допомогу" російським окупантам, що вбивають людей на території чужої країни, передають Патріоти Укр...

Ймовірно, разом із F-16: Колм України може отримати нові системи Patriot

субота, 4 травень 2024, 11:56

Близько 70 українських військовослужбовців вирушили до Німеччини, щоб пройти півторамісячний курс навчання на зенітних ракетних комплексах Patriot. Очікується, що ці системи ППО прибудуть на поле бою в Україну вже наприкінці червня. На Заході прогнозую...