Дайджест подій на Близькому сході. 30 березня 2020 року

В Лівії турецький БПЛА знищив танк Хафтара. Заколоти у в’язницях країн, як наслідок поширення коронавірусу. Саудівська Аравія – «даві іх блть».


Український мілітарний портал пропонує дайджест подій на Близькому сході від 30 березня 2020 року

Лівія: ЛНА публікує нові і нові кадри перекидань підкріплень на фронти цієї громадянської війни. Основні сили найманців прямують в бік Місрати, основного союзника уряду в Тріполі.

На цій ділянці фронту, біля села аль-Вашка, повідомляють про активність турецьких ударних БПЛА. Тут був знищений танк ЛНА та 8 бойовиків. Не забувають і про авіаційну базу аль-Ватійя, яку атакують з повітря вже четвертий день поспіль.

Bayraktar TB2 чудово протидіють атакам противника. Зрозуміло, що після трьох днів атак, хафтарівці поховалися. Тому пошук цілей буде займати більше часу.

Туреччина: Вашингтон вкотре нагадав Анкарі про необхідність позбавлення від російських S-400, для отримання бажаних систем ППО “Петріот”. Про це заявив, прес-секретар Міністерства оборони США Джонатан Гофман на брифінгу, що Туреччина не отримає ракет “Петріот”, поки не виконає умови США.

Поки що офіційних повідомлень від Туреччини про наміри позбавитись російських ППО не було. Останніми заявами турки обіцяли поставити S-400 на бойове чергування у наступному квітні. Тому скоро дізнаємося як воно там.

Туреччина поновила підсилення не лише свого угруповання в Ідлібі, а й тих сил які знаходяться на півночі Сирії. Повідомляють про в’їзд турецького військового конвою на сирійські території з прикордонного переходу Кафр Клоссен.

Ізраїль: F-35 ВВС США та Ізраїлю провели спільні навчання над пустелею Нєгєв. Навчання були проведенні з дотриманням умов карантину) Без фізичної зустрічі між пілотами чи перебування разом)

Сирія: Заколот ув’язнених бойовиків відбувся у Центральної в’язниці Ас-Сіна, провінція Хасака. Колишнім іділівцям вдалося взяти під контроль частину будівлі в’язниці. Ще чотирьом вдалося втекти. Підкріплення сил безпеки СДС надіслали підкріплення для придушення заколоту та запровадили пошукові заходи для пошуку «бігунів».

Хлібна криза на підконтрольних режиму територіях триває. Люди як і раніше змушені годинами стояти в чергах за хлібом. Гарантій, що вистачить на всіх немає. Обмеження пересування та комендантська година, що запровадив асад для уникнення поширення коронавірусу лише загострюють ситуацію

Саудівська Аравія: Чистий прибуток Saudi Aramco, національної нафтової компанії Саудівської Аравії,за 2019 рік перевищив загальний прибуток 12 найбільших світових нафтових компаній.

Саудити заробили на нафті більше чим ряд американських компаній ExxonMobil, Chevron, ConocoPhillips, Halliburton, Schlumberger і Baker Hughes, нідерландської Royal Dutch Shell, британської BP, французької Total, італійської Eni, норвезької Equinor, включно з російської Роснафтою.

В абсолютних цифрах ця сума склала 88,2 мільярда доларів у Saudi Aramco проти 63,9 мільярдів доларів у решти. Скоріш саме в цьому полягає впевненість Королівства у своїй перемозі у нафтовій війні. Низька собівартість видобутку сировини дає великий запас міцності.

Кажуть, що сьогодні ху@ло зателефонував Трампу і благав вгамувати саудитів. Що відповів Трамп побачимо по нафтовим котируванням.

Джерело


Опублікував: Андрій Савчук

Можливий мокрий сніг: Діденко попередила про погіршення погоди в Україні і розповіла, де буде найхолодніше

четвер, 18 квітень 2024, 16:30

Дощовий циклон та атмосферні фронти почнуть зсуватися з території України у п'ятницю, 19 квітня. Втім у західних та північних областях все ще можливі опади. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. За прогнозами Діденк...

Зеленський заявив, що в квітні промисловість вперше виробить одразу 10 САУ "Богдана"

четвер, 18 квітень 2024, 15:56

У квітні українська промисловість уперше видасть десять самохідних артилерійських установок (САУ) "Богдана". У наступних місяцях очікується ще більша кількість, передають Патріоти України. з посиланням на Telegram-канал президента України Володимира Зе...