Дайте скрепам корвалолу: Американських військових розмістять у Польщі, Дуда ратифікував угоду

Президент Польщі Анджей Дуда ратифікував військову угоду з США. Відповідно до угоди на території Польщі будуть дислоковані тисяча американських військових, передають Патріоти України.

Розміщення американських військових в Польщі покликане зміцнити військову присутність на східному фланзі НАТО у відповідь на зростаючу напористість Росії.

При цьому Дуда заявив, що на відносини Варшави і Вашингтона не повинні вплинути вибори в США. "Виконуючи наші завдання в області польської політики і польсько-американських відносин, ми діємо спокійно, в тому числі ратифікуючи цю угоду, чекаючи, поки новообраний президент Сполучених Штатів принесе присягу", - сказав Дуда.

Також про відсутність зв'язку між ратифікацією військового угоди і виборами в США заявив глава Бюро національної безпеки Польщі Павел Солох.

"Це нормальний процес ратифікації. Президент може ратифікувати угоду тільки після того, як парламент погодиться з ним і коли новий закон вступить в силу", - сказав Солох. Всього в Польщі буде розміщено близько 5,6 тисячі американських військових.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...