Дайте скрепам корвалолу: Флот НАТО сьогодні "окупував" Одесу

Флотилію Північно-Атлантичного альянсу радо вітали одесити, а також місцеві дельфіни

У суботу, 25 липня, вранці п’ять кораблів НАТО на чолі з флагманом групи SNMG2 зайшли в одеський порт, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Думская».

Першими, близько сьомої години, ошвартувалися у військово-морській базі «Південь», що в Практичній гавані, корвети – румунський «контр-адмірал Себастіан» (борт 264) і болгарський «Бадьорий» (борт 14). Кораблі гостюватимуть в Одесі до 28 липня.

До 9 години в порт почали прибувати основні ударні сили «Сі Бризу». На 18, 19 і 20 причалах пришвартувалися фрегати - іспанська (флагман SNMG2) F101 «Альваро де Базан», турецький F243 «Йилдірім» і румунський F222 «Регіна Марія».

Всі кораблі вже не раз гостювали в Одесі, крім іспанця, який вперше в Чорному морі і в Одесі. До речі, екіпаж іспанського флагмана на цих навчаннях відзначився - льотчики зуміли провести успішну рятувальну операцію по доставці травмованого американського моряка з есмінця «Портер» DDG78 на Шкільний аеродром нашого міста.
Фрегат названий на честь іспанського адмірала XVI століття і включений до складу іспанських ВМС в грудні 2003 року.
Довжина корабля 147 метрів, ширина 19, осадка - вісім метрів. Водотоннажність близько 6000 тонн. Дві газові турбіни General Electric LM 2500, (такі ж, як на американських есмінці типу «Арлі Берк») і дві дизельні установки Bazan-Caterpillar розганяють його до 28 вузлів.
Alvaro de Bazan оснащений аналогом американської бойової інформаційно-керуючої системою «Іджіс». Основне ударна зброя корабля - протикорабельні ракети «Гарпун». Крім того, у нього є 48 шахт вертикального пуску Мк.41 для різних ракет, торпедні установки й артилерійське озброєння. «Базан» несе один протичовновий вертоліт SH-60 «СіХоук».


"Слів багато, але мало дій": Французька армія не готова до такої війни, як в Україні, - європейський генерал

неділя, 5 травень 2024, 6:39

Французька армія не здатна потягнути війну, яку ведуть зараз ЗСУ. А заяви президента Франції Еммануеля Макрона про готовність відправити війська в Україну, є порожніми балачками. Про це в інтерв’ю виданню Boulevard Voltaire заявив відставний французьки...

Сумні цифри: Скільки території Україна втратила за останні півроку

неділя, 5 травень 2024, 6:30

Від початку жовтня 2023 року Україна поступилася Росії понад 300 квадратними кілометрами своєї території. За квітень було втрачено понад 80 км2. Такий підрахунок зробили аналітики. "Станом на кінець квітня 2024 року Росія окупувала загалом 17,53% (+0,0...