Дайте скрепам корвалолу: Китай серйозно зайнявся ядерним переозброєнням, - американська розвідка

Китай реалізовує "прискорену ядерну програму" на величезному секретному полігоні в провінції Лопнур на північному заході країни, де випробовуються ракети всіх типів і радіусів дії, здатні нести ядерні боєголовки, передають Патріоти України.

Як зазначає Times, Китай постійно відмовляється приєднуватися до переговорів з контролю за ядерними озброєннями. Не приїхали китайці і до Відня, де зараз проходять переговори між Москвою і Вашингтоном, хоча Трамп наполягав на укладанні нового тристороннього договору.

Китай стверджує, що він, подібно до Британії і Франції, лише підтримує мінімально необхідний стримуючий потенціал. Однак, як вказує спецпредставник американського президента з контролю за озброєннями Маршал Біллінгслі, Пекін давно вже відійшов від політики мінімального стримування і продемонстрував "зрушення мислення".

"Вони явно хочуть домогтися якогось ядерного паритету з США і Росією", - цитує газета Биллингсли, додаючи, що Пекін у рамках цього "радикального зрушення" хоче домогтися створення власної ядерної тріади: міжконтинентальних ракет, бомбардувальників і підводних човнів, які несуть ядерні заряди.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...