Дайте скрепам корвалолу: Передані Україні катери Island обладнають американським озброєнням, - командувач ВМС

На катерах Island, які США передали Україні, встановлять американське озброєння. Про це повідомив командувач Військово-морських сил (ВМС) України Олексій Неїжпапа в інтерв’ю інформаційному агентству "АрміяInform", передають Патріоти України.

"Що стосується встановлення озброєння. Звісно, озброєння, яке встановлено на "Слов’янську" та "Старобільську" — це лише тимчасове рішення. Нагадаю, що всі катери будуть оснащені озброєнням виробництва США. Мова йде про 30-мм гармати та ракети різної дії. Наразі маємо остаточне рішення щодо їх доукомплектування, деякі боєприпаси уже отримані, тож наступного року ми приступимо до установки цих систем на всі 5 катерів", - розповів Неїжпапа.

Окрім "Слов’янська" та "Старобільська", отриманих Україною 2019 року, озброєння встановлять на катери "Суми" і "Фастів", переданих в листопаді. Ще один катер Island готують до передачі в США.

Неїжпапа додав, що до 2023 року буде отримано перший британський корвет типу ADA. Його обладнають відповідним озброєнням і військовою технікою, щоб 2024 року ввести його до складу військового флоту. Цей корвет уже збудовано на 80%. Корвет типу ADA будують у рамках спільного британо-української співпраці, погодженою в листопаді 2021 року.

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...