Дайте скрепам корвалолу: Сенатори США хочуть щорічно виділяти Україні $300 млн військової допомоги

Група американських сенаторів представила законопроєкт про щорічне виділення Україні 300 млн дол. як військову допомогу. Він також передбачає постачання летальної зброї, передають Патріоти України.

Республіканець Джим Річ під час засідання Комітету у закордонних справах заявив, що підготовлений сенаторами законопроєкт демонструє Україні та Росії готовність США підтримувати своїх партнерів протягом усього «демократичного перехідного періоду».

«Цей законопроєкт зміцнить обороноздатність України шляхом військового вишколу і оснащення, а також посилить дипломатичну підтримку з боку США та Європи», – наголосив Річ.

Водночас представниця Демократичної партії Джин Шахіт зазначила, що «зловмисна поведінка Кремля» стосовно Сполучених Штатів і трансатлантичних партнерів США не слабшає, тому забезпечення України здатністю протистояти цій агресії має таке велике значення.

Крім фінансової допомоги, документ містить звіт адміністрації про дипломатичну підтримку США України протягом наступних п’яти років, а також надання Пентагоном і Держдепартаментом звіту про потенціал та потреби ЗСУ. Виходячи з нього, сформований план постачання допомоги у сфері безпеки Україні.

Окрім того, законопроєкт рекомендує Держдепу США сформувати спільно з європейськими партнерами робочу групу в Україні та призначити спецпосланця від Вашингтона на «нормандських» переговорах.

Чехія знайшла для України вже мільйон снарядів - ЗМІ

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:22

Учасники ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для потреб ЗСУ підписали угоду, в межах якої Україна отримає мільйон артилерійських снарядів, повідомляє . Спочатку передбачалося закупити 800 тисяч снарядів: 500 тисяч калібру 155 мм та ще 300 тисяч -...

Внаслідок нічної повітряної атаки росіян в Україні пошкоджені теплові та гідроелектростанції - Укренерго

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:14

Війська РФ вночі 29 березня під час масованої комбінованої атаки вдарили по енергетичних об’єктах. Про це повідомляє Укренерго. Внаслідок обстрілу зазнали пошкодження теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах. . Як зазначаєт...