Дайте скрепам корвалолу: США мають пришвидшити передачу Україні військових кораблів, - Heritage Foundation

США мають надати Україні більше патрульних кораблів класу Cyclon. Таку думку висловили автори доповіді аналітичного центру Heritage Foundation з приводу ролі США у забезпеченні безпеки у Чорному та Азовському морях, передають Патріоти України.

Доповідь закликає США та НАТО збільшити присутність у Чорному та Азовському морі, та рекомендує США пришвидшити передачу Україні виведених у резерв військових кораблів США класу Cyclon.

Ці кораблі довжиною у 54 метри, озброєні гарматами та ракетами, нині розглядаються серед найважливіших кораблів флоту США. Вони також є одними із найдешевших - кожен обійшовся у $20 млн на час придбаннях на початку 90. Вони не мають високотехнологічних сенсорів, складних озброєнь або експериментального устаткування. Вони являють собою прямолінійні металеві корпуси, оснащені значною кількістю простих гармат та ракет, які значною мірою покладаються на роботу екіпажу із 28 осіб, а не на автоматизовані системи.

США також рекомендується допомогти Україні посилювати її морський потенціал. "Право на самооборону не зупиняється на лінії берега. США можуть допомогти профінансувати та прискорити дослідження для швидшого початку використання протикорабельної ракети "Нептун" створеної в Україні. Також США мають проаналізувати готові варіанти протикорабельних ракет для України. США мають також допомогти покращити морську безпеку України надаючи покращене радарне устаткування та технології спостереження, такі як БПЛА", - зазначаэться в доповіді.

"США мають взяти на себе лідерську функцію всередині НАТО, щоб допомогти Україні покращити безпеку у Чорному та Азовському морях", - підкреслюється в доповіді.



"Завдання полягає в пропорційному розподілі сил": Навіть зі зброєю від США потрібен час на стабілізацію фронту, - Коваленко

середа, 24 квітень 2024, 15:39

Відновлення поставок американської зброї дасть змогу ЗСУ стабілізувати лінію фронту і накопичити ресурси для нової спроби великого контрнаступу. Таку думку "Фокусу" висловив воєнний експерт, координатор групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко...

Якщо завтра війна: Опитування показало, де у Європі громадяни найбільше готові захищати свої країни

середа, 24 квітень 2024, 15:30

Громадяни Вірменії, Азербайджану, Грузії, Косова, України, Албанії та Молдови найбільше серед європейців готові воювати за свою країну у разі потенційної небезпеки, передають Патріоти України.. Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчать дані ...