Дайте скрепам корвалолу: США заявили про перекидання додаткових військ до Німеччини на тлі стягування Путіним солдат до кордону України

На тлі напруженості в відносинах з Росією Сполучені Штати нарощують свої сили в Німеччині, відмовившись також від планів колишнього президента Дональда Трампа вивести близько 12 тисяч з 36 тисяч військовослужбовців з країни, що входить в НАТО. Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України.

"Я проінформував міністра про наш намір розмістити близько 500 додаткових американських військовослужбовців в районі Вісбадена вже цієї осені", - сказав міністр оборони США Ллойд Остін на прес-конференції після зустрічі зі своїм німецьким колегою Аннегрет Крамп-Карренбауер в Берліні.

У червні минулого року Трамп оголосив про свій намір скоротити контингент американських військ в Німеччині приблизно на третину, заявивши, що Берлін використовував Сполучені Штати в своїх інтересах, не виконуючи фінансових зобов'язань перед НАТО.

Своєю чергою Остін, який в молодості служив у Німеччині і зберіг теплі спогади про той час, подякував Берліну за його внесок в місії НАТО (в Афганістані), і за вжиття заходів щодо збільшення видатків на оборону.

При цьому міністр оборони США ухилився від питань про те, чи слід інтерпретувати розгортання додаткових військ як сигнал для Росії на тлі відновлення напруженості навколо України. Він лише підкреслив військову цінність для НАТО наявності більшої кількості військ в Європі.

"Ці сили зміцнять стримування і захист, і вони збільшать наші можливості щодо запобігання конфліктів і, якщо необхідно, битися і перемагати ... Це значно покращить нашу здатність миттєво нарощувати сили для захисту наших союзників", - сказав Остін.

В останні тижні Захід висловлює стурбованість з приводу величезного нарощування російських сил поблизу східного кордону України і в анексованному Криму.

13 квітня генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг закликав Росію вивести війська, які Москва зосереджує біля кордонів України, перед екстреною зустріччю міністрів закордонних справ і оборони країн НАТО.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...