Дайте скрепам корвалолу: Україна може отримати додаткову військову допомогу від США, - Блінкен

У разі повторного військового вторгнення Росії на територію України - такі дії не залишаться без наслідків із боку США та її союзників. Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" розповів держсекретар Штатів Ентоні Блінкен. Він зазначив, що головне, це щоб РФ не продовжила агресію або інші необачні дії щодо України, передають Патріоти України.

"З цієї причини ми тісно співпрацюємо з лідерами інших держав по всьому світу, включаючи НАТО і Євросоюз. Усі вони вкрай зосереджені на тому, що відбувається, і демонструють Москві, що ми дуже уважно стежимо за ситуацією. Якщо будь-які дії все ж будуть зроблені, це не відбудеться без наслідків. Водночас ми співпрацюємо з нашими партнерами тут, в Україні, щоб упевнитися, що в них є всі необхідні засоби для захисту своїх територій і людей", – сказав глава Держдепу.

Також Блінкен додав, що Штати розглядають прохання України надати їй систему повітряного захисту або ракети "Патріот". "Але головне, що Пентагон є основним партнером України, і в міру того, як ми ведемо переговори, ми шукаємо, яка додаткова допомога необхідна понад ту, яку ми вже надаємо, включаючи обладнання, яке в нинішній ситуації допомогло б Україні. Цей процес активно обговорюється", – резюмував дипломат.

В Харкові росіяни вдарили ракетами по психіатричній лікарні, де було 65 людей

субота, 27 квітень 2024, 7:23

Внаслідок атаки, уламкові поранення отримала пацієнтка лікарні 1970 року народження. Росіяни вдарили двома ракетами по лікарні в Харкові, при цьому була атакована психіатрична лікарня. Про наслідки атаки у суботу, 27 квітня, повідомляє поліція Харківщи...

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...