Дайте скрепам корвалолу: Україна витратить протягом року $300 000 000 на постачання різноманітних ракетних комплексів ЗСУ та іншу потужну зброю

Мова йде зокрема і про новітні розробки вітчизняного виробництва, зокрема про потужні протикарабельні ракети, що проходять фінальну стадію випробовувань

Сенат США підтримав виділення Україні 300 мільйонів доларів для фінансування оборони та безпеки; це плюс 50 млн до попередньо запланованих. Бюджет включає і можливість отримати летальну зброю, прибережні оборонні ракетні комплекси та протикорабельні ракети. Про це заступниця міністра оборони України Аліна Фролова, зазначають Патріоти України.

Сенат США проголосував за оборонний бюджет країни на наступний рік. Я дякую американському народу та його керівництву за цей гідний поваги крок. Я рада, що військова допомога США Україні системна. Це сильна політична заява від вірних партнерів, - написала Фролова.

Аліна Фролова зазначила, що виділені США кошти, а саме 300 млн доларів будуть витрачені на летальну зброю, прибережні оборонні ракетні комплекси та протикорабельні ракети.

Також заступниця міністра звернула увагу: у вересні в Міністерства оборони США підтвердили, що Україна успішно реформує сферу оборони і бореться з корупцією. А це ; перехід на п`яту передачу у нашій співпраці. Ми продовжуємо співпрацювати і лишаємось надійними союзниками.

Вона додала, що Сенат США ; верхня палата Конгресу ; затвердив санкції проти компаній, які будують трубопровід Північний потік-2. На її думку цей проект несе пряму загрозу регіональній безпеці і розширює межі гібридного впливу Росії на ключових європейських гравців.

Ми вже заплатили високу ціну за власну безпечність і залежність від російського газу, тож маємо робити все для того, щоб вберегти наших європейських друзів від таких помилок, - додала Фролова.


ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...