Дайте скрепам корвалолу: ВПС США "націлять" на Росію надзвукові бомбардувальники (фото)

Військово-повітряні сили США відправлять свої надзвукові стратегічні бомбардувальники Rockwell B-1 Lancer в Норвегію "з прицілом на прилеглу Росію і Арктику". Про це пише американське видання The Drive, передають Патріоти України.

Наголошується, що літаки в модифікації B-1B вже в кінці тижня прибудуть з бази Техасу на норвезький аеродром Орланд. Деякі льотчики, до речі, вже прибули до Скандинавії.

"Оперативна готовність і наша здатність підтримувати наших союзників і партнерів мають вирішальне значення для загального успіху. Ми цінуємо міцне партнерство, яке у нас є з Норвегією, і сподіваємося на майбутнє співробітництво для зміцнення нашої колективної оборони", - наводить видання слова командувача ВПС США в Європі і Африці Джеффі Харрігяна.

Журналісти відзначають, що Орланд знаходиться приблизно в 480 км від Північного полярного кола, а розгортання сил ВПС США в Європі вказує на прагнення "працювати разом з союзниками по НАТО та іншими партнерами на північно-західних кордонах Росії, а також про здатність діяти на Крайній Півночі".

Також на цій військовій базі розширять парк винищувачів-невидимок F-35A Королівських ВПС Норвегії. Крім того, за інформацією видання, зараз РФ посилює свій Північний флот, у зв'язку з чим в Норвегії почастішає присутність американських субмарин.

"Я бачив, як іде боротьба на Донбасі": Австрійський генерал назвав головні помилки Росії під час вторгнення в Україну

вівторок, 7 травень 2024, 8:30

Починаючи повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року керівництво Росії недооцінило готовність українського народу до опору та стійкість Збройних сил. У Кремлі були впевнені, що спротив буде таким слабким, що можна буде швидко взяти Україну...

Пригоди Дональда Фредовича з порноакторкою. Суддя заявив Трампу, що той може сісти за грати

вівторок, 7 травень 2024, 8:15

Екс-президент в свою чергу заявив, що готовий ризикнути можливістю ув’язнення. Суддя Хуан Мерчан, який здійснює нагляд за процесом Дональда Трампа у справі пов'язаною із виплатою грошей за мовчання актрисі Стормі Деніелс, погрожує ув’язнити колишнього ...