Дайте скрепам корвалолу: ЗСУ випробували модернізованиий Т-72 у районі імовірного наступу держави-агресора

Т-72 є основним бойовим танком РФ. Однак українці освоїли ремонт та модернізацію цих уральських машин, що дістались у спадок від радянської армії

На полігоні "Десна" на Чернігівщині фахівцями Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння і військової техніки проводяться випробування модернізованого дослідного зразка танка Т-72, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Міноборони.

Випробувальною бригадою інституту здійснюється перевірка основних тактико-технічних характеристик в умовах, максимально наближених до реальної військової експлуатації.

На дослідному зразку для використання високоточної зброї встановлено прилад нічного бачення з електронно-оптичними перетворювачами і нічний приціл із можливістю ведення вогню керованою ракетою.

Танк обладнано комплектом сучасної цифрової радіостанції і супутниковою навігаційною системою, що дозволить ефективніше застосовувати озброєння машини під час ведення бойових дій.

З огляду на збільшення маси, встановлено потужніший двигун, проведено заміну елементів ходової частини та додано систему відеопаркування для спрощення маневрування бойової машини.

Для покращення захисту під час бою вдосконалено комплекс динамічного захисту та оновлено систему протипожежного обладнання.

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...

Росія анонсувала удари по двох лікарнях Києва: людей терміново евакуюють

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:04

Місто терміново розпочинає евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вулиці Богатирській. Про це повідомляє КМВА . "Оскільки в інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. ...