Далеко від потреб: ЗМІ порівняли реальні поставки зброї із запитами України

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк днями назвав необхідну кількість озброєння Україні, щоб досягти паритету з ворогом та видворити ЗС РФ із країни. Видання Financial Times порівняло фактичні поставки із запитом України, передають Патріоти України.

Західні країни від початку російського вторгнення в Україну почали постачати Україні військову та іншу допомогу. Проте, як пишуть журналісти, зброї на фронт надходить менше, ніж заявлено. Труднощі полягають у доставці та навчанні українських військових з експлуатації нової техніки.

Ще під час першої зустрічі міністрів оборони на базі ВПС США "Рамштайн" у Німеччині глава Міноборони США заявив, що переверне небо і землю, щоб Україна отримала необхідну зброю. За словами Подоляка, ЗСУ потрібно:

  • 1000 гаубиць калібром 155 мм
  • 300 РСЗВ
  • 500 танків
  • 2000 одиниць бронетехніки
  • 1000 дронів

Проте за фактом Україна отримала менше зброї, на яку подавала запит. ЗСУ отримали близько 270 танків із 500, близько 50 РСЗВ із 300, близько 250 гаубиць із 1000.

"Україні обіцяли багато техніки, і ви чимало бачите на полі бою. Але є також значні труднощі з її освоєнням та використанням. По-перше, технічне обслуговування — це реальна проблема, пов'язана з підтримкою цього обладнання у робочому стані", — заявив аналітик Майкл Кофман у подкасті War on the Rocks.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...