Далекобійні боєприпаси теж будуть: США готують ще один пакет військової допомоги для України на $1 мільярд, - Reuters

Адміністрація американського президента Джо Байдена готує новий пакет військової допомоги для України. Загальна сума допомоги може становити $1 мільярд. Пакет буде включати боєприпаси для далекобійної зброї та броньовані медичні транспортні машини. Про це у п'ятницю, 5 серпня, повідомило агентство Reuters із посиланням на три джерела, передають Патріоти України.

Очікується, що про цей транш допомоги буде оголошено вже у понеділок. Поки що президент США не підписав відповідне рішення. За словами співрозмовників журналістів, пакет зброї може змінитися за вартістю та складом.

Однак, якщо він буде підписаний у нинішньому вигляді, то включатиме боєприпаси для реактивних систем залпового вогню HIMARS, боєприпаси для зенітно-ракетних систем NASAMS та до 50 броньованих медичних транспортних засобів M113.

"Новий пакет фінансуватиметься в рамках президентських повноважень щодо вибірки коштів (PDA), відповідно до яких президент може санкціонувати передачу товарів та послуг із запасів США без схвалення Конгресу у відповідь на надзвичайну ситуацію", – пише видання.

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...

Вже третя атака за останній час: Безпілотник вдарив по ЗАЕС – МАГАТЕ

четвер, 18 квітень 2024, 23:50

Зранку 18 квітня дрон атакував навчальний центр Запорізької атомної електростанції. Про це повідомляє пресслужба Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), передають Патріоти України. Повідомляється, що обійшлося без пошкоджень та людських жерт...