Далі буде, і не тільки в Бєлгороді: У РНБО прокоментували рейди на прикордонні РФ

Російські добровольці, що воюють на боці України, ведуть бої в районі прикордонних населених пунктів Бєлгородської області РФ Шебекіно, Нова Таволжанка та інших. На думку секретаря РНБО Олексія Данілова, ці рейди свідчать про те, що процес фрагментації Росії, який активізувався після вторгнення окупантів в Україну, триває, передають Патріоти України.

"Це ж (бої на прикордонні – УНІАН) не перший випадок, коли росіяни зі зброєю в руках йдуть захищати свою країну. І ми вже звикаємо до цього, звикаємо до ситуації, яка була пов’язана з росіянами. Я неодноразово наголошував, мають право. Чому ні? Чому маємо страждати тільки ми? Я не знаю, від чого вони нас "звільняли", але я точно розумію, від чого будуть звільняти ті росіяни, які на сьогодні б’ються на території Російської Федерації. І я більш ніж впевнений, що це тільки початок", – наголосив він в інтерв’ю "Радіо Свобода".

На переконання Данілова, схожі інциденти відбуватимуться й в інших населених пунктах Росії. Країна-агресор вже змушена застосовувати для продиції цим рейдам регулярну армію, але приховує це.

"Далі буде. Я думаю, що це буде не тільки Бєлгород. Ви ж бачите, що у них там відбувається. То вони дрони самі по собі починають по Москві запускати, то ще щось робити. Дивна країна! Що я можу сказати? … Періодично там все це (задіювання армії – УНІАН) ж відбувається. Інша справа, що вони це все ніколи не показують. Ви пам’ятаєте, свого часу, коли Путін заходив до влади, то за його вказівкою взагалі зносили у Москві цілі будівлі. Тому тут немає чому дивуватися", – каже секретар РНБО.

По одному місту за раз? Росія змінила тактику ракетних обстрілів України, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:22

Російські окупанти змінили тактику масованих атак на Україну - ворог спочатку накопичує крилаті ракети, а потім завдає максимального удару по одному місту, передають Патріоти України. Авіаційний експерт, заступник генерального директора компанії із вир...

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...