"Далі буде об'єднання з греко-католиками": Онуфрій їдко висловився про Православну церкву України

Настоятель РПЦ заявив, що церква, очолювана ним, нібито має набагато більше свободи.

Митрополит Онуфрій. Фото: gorod24.info.

Предстоятель РПЦ в Україні (раніше УПЦ МП) митрополит Онуфрій назвав Томос про автокефалію Православної церкви України "Томосом рабства, а не свободи". Заява церковника опублікована прес-службою РПЦ, передають Патріоти України.

При цьому Онуфрій вважає, що ПЦУ є залежною від Константинополя. "Цей Томос сумнозвісний, я не говорю про його якість, це Томос рабства, а не свободи. Всі важливі питання запитуються у Патріарха Константинопольського, він із задоволенням відповідає, говорить, як робити... Комедія! Але перспектива цієї комедії інша — далі буде об'єднання з греко-католиками, під омофор Папи Римського, а далі ще якісь похмурі перспективи. Навіщо нам все це потрібно?" — обурюється глава РПЦ в Україні.

Митрополит також заявив, що церква, очолювана ним, нібито має набагато більше свободи. "У нас — абсолютна свобода. Роби, що хочеш. Все одно треба працювати над порятунком. А це [Томос] не дасть людині порятунок... Справжня свобода — це свобода від гріха, а не від того, що хтось має на нас вплив. Сьогодні наша церква має всі свободи, які потрібні нам для того, щоб ефективно здійснювати своє служіння", — сказав Онуфрій.

"Продовжує вважати": Розвідка США назвала, чого Путін боїться найбільше

субота, 4 травень 2024, 9:50

Російський лідер Володимир Путін відчуває "параноїдальний страх" через нібито намір Заходу обмежити владу РФ у світі. Саме це змусило його витрачати історично рекордні суми на мілітаризацію РФ. Таку думку висловила директорка Національної розвідки США...

Українське небо закриватимуть комплексно? Обіцяні союзниками системи Patriot прибудуть одночасно з винищувачами F-16

субота, 4 травень 2024, 9:14

Німеччина зможе передати Україні зенітний ракетний комплекс Patriot не раніше кінця червня. Це постачання може збігтися за часом із передачею ЗСУ винищувачів F-16 від партнерів. Також близько 70 українських військових вже після Великодня розпочнуть шес...