Далі повернення "Легітимного"? Управління "Межигір’ям" довірили екс-помічнику нардепа Мураєва

Наразі ім'я Олексія Вороненка вже не значиться серед помічників народного обранця, однак ця інформація зберіглась у кеші сторінки.

Межигір'я. Фото: Comments.UA.

Через півроку проведення конкурсу арештованій резиденції президента-втікача Віктора Януковича "Межигір'я" обрали управителя. Відповідне рішення ухвалив тендерний комітет Агентства з розшуку та менеджменту активів на засіданні у середу, передають Патріоти України.

Переможцем конкурсу стало маловідоме ТОВ "Скомпані". Його конкурентами були громадська організація "Національний парк України "Межигір'я" – активісти, які керують резиденцією з моменту втечі Януковича, та приватний підприємець "Гаянський Геннадій Григорович", який у Facebook називає себе журналістом.

"Скомпані" створена у 2015 році зі статутним капіталом у мільйон гривень. Фірма зареєстрована у столичному будинку, у квартирі одного з власників, вид діяльності – "управління фінансовими ринками".

Директор фірми – 32-річний Олексій Вороненко. Він був помічником позафракційного нардепа Євгенія Мураєва, екс-члена партії "Опозиційний блок". Наразі ім'я Вороненка вже не значиться серед помічників народного обранця, однак ця інформація зберіглась у кеші сторінки – до кінця 2017 року чоловік був серед тих, хто допомагав Мураєву на платній основі.

Водночас, з грудня 2018 року Вороненко періодично публікує у Facebook пости з негативною оцінкою Мураєва. Він називає депутата "балаболом" , "зрадником" і "агентом СБУ", пише, що обранець "кинув свої прибічників".

У 2014 році Вороненко балотувався до Верховної Ради як самовисуванець. Власники "Скомпані" – Сергій Коренєв і Костянтин Заграничний. Як повідомляє журналістка-розслідувачка Наталія Седлецька, фірма-переможець не має відповідного досвіду управління.

"Із схожих проектів компанії її представники назвали управління приміщеннями Укрпошти. Залучена консультантка повідомила, що працювала маркетологом в ресторанах", – зазначила журналістка. Денис Тарахкотелик, лідер активістів, які управляють "Межигір'ям" з 2014 року, сказав, що не виключає оскарження результатів конкурсу, але "потрібно почути, чи згодне суспільство".

Не такого чекали: Удар Ізраїлю по Ірану став ганьбою для російської ППО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:57

Ізраїль завдав точкового удару у відповідь по Ірану, який атакував його раніше. Як пише американська газета The New York Times, метою атаки стала авіабаза поблизу міста Натанз у провінції Ісфахан. Там іранська влада розвиває власну ядерну програму. Ізр...

Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...