Дальність - 1000 км, вибухівки - 75 кг: В Україні готують до чергового етапу випробувань новий засекречений безпілотник

Новий український засекречений безпілотник готують до чергового етапу випробувань.

Про це повідомили представники Державного концерну «Укроборонпром».

На новому етапі безпілотник апарат проведене льотні випробування під дією РЕБ.

Підрозділ РЕБ (радіоелектронної боротьби) буде намагатися придушити зв’язок з безпілотником.

Ці випробування будуть проводитися за дорученням начальника Генерального штабу Збройних Сил України.

Засекречений український безпілотник від ДК «Укроборонпром». Осінь 2022. Україна. Фото: ДК «Укроборонпром»

«Погода, з одного боку, стає проблемою, з іншого — додатковою перевіркою для комплексу. Свого роду краш-тестом. І так, йдеться не про одну пташку», – розповіли у ДК «Укроборонпром».

На безпілотник нанесли слова з Біблії: «Аз воздам». За словами представників ДК «Укроборонпром» – це не назва, а «місія».

На початку листопада стало відомо, що перші випробування цієї «авіаційної важкої машини» з 75 кг бойового заряду вже успішно проведені.

«Це важка машина, понад 200 кг злітної ваги», – розповів менеджер «Укроборонпром» Олег Болдирєв.

Менеджер «Укроборонпром» Олег Болдирєв. Фото: ЗМІ України

Це розробка, яка відповідає завданням, що були поставлені Валерієм Залужним ще на початку серпня. Тоді був поставлений перелік завдань до комплексу.

Державний концерн «Укроборонпром» 17 жовтня на тлі російських повітряних атак анонсував розробку українського озброєння з дальністю ураження цілей до тисячі кілометрів.

Тоді були заявлені такі тактико-технічні характеристики нового ударного безпілотного комплексу: дальність — 1000 км; вага бойової частини — 75 кг.

Оце так поворот! Союзники Путіна таємно поставляють Україні боєприпаси, - WSJ.

вівторок, 19 березень 2024, 9:01

Чехія використовує контакти часів холодної війни, щоб отримати такі необхідні Україні боєприпаси. В умовах, коли допомога США в постачанні зброї заблокована, виробництво боєприпасів на Заході повільно зростає, а запаси Києва скорочуються, Прага закупов...

Заява людини чиї слова, доведено, на вагу золота: "Незабаром європейські компанії вироблятимуть необхідну для України кількість боєприпасів", - президент Чехії Павел

вівторок, 19 березень 2024, 8:38

Європейські компанії незабаром будуть спроможні виробляти необхідну кількість боєприпасів, як для себе, так і для України. Про це заявив президент Чехії Петр Павел, інформує Радіо Свобода. "Виробництво необхідної кількості снарядів потребує часу. Це ви...