"Дальність перевищує 100 кілометрів": Жданов розповів, які "плюшки" ЗСУ могли отримати від Заходу

Військовий експерт Олег Жданов заявив, що Збройні сили України могли отримати від західних партнерів боєприпаси, дальність яких перевищує 100 кілометрів. Він назвав два варіанти "плюшок", які могли стати сюрпризом для росіян, передають Патріоти України.

Як зазначив Жданов на своєму YouTube-каналі, компанія Boing пропонує дрон-камікадзе із дальністю застосування до 150 км. Але це тільки пропозиція і цього виду зброї в Україні поки немає.

"Я глянув на HIMARS, тому що були розмови про різні види боєприпасів, які можуть летіти на різну відстань. Дійсно, є два типи боєприпасів – снаряди М31 А1 і А2, максимальна дальність яких 84 км і які належать до класу високоточних. Але існує програма для модернізації РСЗВ, внаслідок якої дальність польоту збільшується до 150-200 км. Це перший варіант", - сказав експерт.

За словами Жданова, другим варіантом можуть бути ракети ATACMS, які також мають різну дальність стрільби, яка починається від 165 км. Він зауважив, що інформації про ракетні системи ATACMS на озброєнні ЗСУ ще не було, але про боєприпаси можна говорити з певністю.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...