Дальність становить до 120 км: Росіяни вдарили по Харкову гібридною "ракето-бомбою"

Військові країни-агресора РФ використали гібридний авіаційний боєприпас "Гром-Э1" для удару по Харкову в ніч на 20 жовтня. Про це розповів речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко, відеокоментар опублікувала прокуратура в Telegram, передають Патріоти України.

Окупанти вдарили по Новобаварському району міста приблизно опівночі. Унаслідок вибуху пошкоджено кілька приватних житлових будинків й автомобілів, розповів Чубенко. За словами речника, росіяни використали авіаційний боєприпас "Гром-Э1", який є гібридом планувальної авіабомби й ракети.

За даними проєкту Defense Express, окупанти створили цю так звану ракето-бомбу на базі ракети Х-38, дальність гібриду становить до 120 км, а маса бойової частини – 315 кг. Однак, як писав портал The War Zone, базою для "Грому" може бути також осколково-фугасна авіабомба ОФАБ-500У.

Російські ресурси повідомляли, що комплекс "Гром" розроблено корпорацією "Тактическое ракетное вооружение" й підходить для використання бойовими літаками типу МіГ-35, Су-34, Су-35, Су-57, а також гелікоптерів.

Планують встановлювати на літаки: У Великобританії випробували новітню лазерну зброю (фото)

неділя, 20 жовтень 2024, 22:06

У Великобританії провели випробування лазера протиповітряної оборони, розробленого для встановлення на літаки і для їхнього захисту. Про це повідомив 20 жовтня сайт британського уряду, передають Патріоти України. Лазер уразив 100% цілей в умовах бойови...

Прокурорів-"інвалідів" виявилось більше, ніж гадали: Костін розповів про перші результати службового розслідування

неділя, 20 жовтень 2024, 21:57

Масштабне службове розслідування щодо набуття інвалідності прокурорами було розпочато одразу, щойно ця інформація з'явилася у медіа. Воно стосується не лише хмельницьких прокурорів, а всіх органів прокуратури – усіх рівнів, включно з Офісом Генеральног...