Дальність ураження майже подвоїлась: Американська ракетна система HIMARS отримала високоточний боєприпас ER GMLRS

Lockheed Martin наблизилася до завершення роботи над високоточним снарядом Extended Ranger (ER) Guided Multiple Launch Rocket System (GMLRS). Компанія відзвітувала про успішне випробування боєприпасу.

GMLRS – це сімейство керованих реактивних снарядів калібру 227 мм. Вони використовуються у високомобільних артилерійських ракетних системах M142 HIMARS і реактивних системах залпового вогню M270 MLRS (та їхніх модифікаціях).

Звичайний GMLRS має максимальну дальність пуску приблизно 80 км. Версія ER дає змогу вражати цілі в радіусі 150 км. HIMARS і MLRS можуть здійснювати залп із 6 і 12 пусків відповідно, хоча калібр збільшився до 254 мм.

У березні 2021 року Lockheed Martin провела перше випробування ER GMLRS, коли снаряд пролетів 80 км. Наприкінці минулого року був проведений тестовий пуск на 59 км. Під час недавніх випробувань система M142 HIMARS змогла запустити ER GMLRS на максимальну дальність у 150 км, що майже вдвічі більше, як порівняти з GMLRS.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...