Данія передасть Україні ще артилерію і танки

Данія планує наступного місяця поставити Україні самохідні артилерійські установки CAESAR. Також Копенгаген розраховує до літа почати поставки танків Leopard 1. Про це сказав виконувач обов'язків міністра оборони Данії Троелс Лунд Поульсен на брифінгу з міністром оборони України Олексієм Резніковим в Одесі.

"Ми сподіваємося, що артилерійські системи CAESAR ми поставимо в Україну наступного місяця. Зараз вони перебувають на тренувальних полігонах у Данії", – сказав міністр.

Данія підписала угоду з Німеччиною щодо Leopard 1, нагадав.

"Сподіваємося, що ми почнемо постачання танків до літа. В Україну буде можливо поставити близько 100 танків Leopard 1", – заявив Троелс Лунд Поульсен.

Додав, що надалі можна буде обговорювати постачання танків Leopard 2.


Знову поранені, в тому числі діти: Росіяни вкотре обстріляли Харків

субота, 18 травень 2024, 16:52

Під час повітряної тривоги у суботу, 18 травня, в Харкові пролунала серія вибухів. Внаслідок російських ударів по місту є руйнування житлової інфраструктури. Про це повідомив міський голова Ігор Терехов у Telegram-каналі, передають Патріоти України. "П...

"Ми наблизилися до позитивного прогнозу": Глава міноборони Словаччини розповів про стан Фіцо

субота, 18 травень 2024, 16:43

Після повторної операції лікарі дають позитивний прогноз щодо стану прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, пораненого кількома пострілами в живіт 15 травня. Про це міністр внутрішніх справ країни Роберт Калиняк повідомив 18 травня, відео його заяви ...