Данія планує першою поставити F-16 до України: Скільки літаків та коли можна очікувати

Данія, ймовірно, стане першою країною, яка передасть Україні обіцяні винищувачі F-16. Наразі все йде за планом. Про це в ексклюзивному коментарі "24 Каналу" заявив міністр закордонних справ Данії Ларс Люкке Расмуссен, передають Патріоти України.

Йдемо за графіком

Очільник МЗС Данії каже, що він пишається ініціативою, яку створила його країна разом із Нідерландами щодо передачі винищувачів для Києва. За словами міністра, його уряд мав "чудову співпрацю з Україною" щодо цих питань.

Ларс Люкке Расмуссен згадує, що спершу були певні виклики – проблеми із знанням мови й інше, але це вдалося подолати. "Тож ми точно плануємо, що зможемо поставити перші шість літаків F-16 цього літа, ми йдемо за графіком. І, швидше за все, це будуть перші F-16 для української протиповітряної оборони", – сказав міністр закордонних справ Данії.

Джерело: 24 канал

"Якщо хтось перемагає, значить хтось програє": Портников пояснив ставлення Трампа до Путіна і Зеленського

вівторок, 17 вересень 2024, 0:18

Журналіст Віталій Портников пояснив, чому Трамп не говорить про Україну з точки зору перемоги, а виключно з точки зору закінчення війни. Про це він розповів у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Він вважає, що в нього гарні стосунк...

Але є "але": Столтенберг визнав, що НАТО могло б не допустити вторгнення РФ до України у 2022 році

понеділок, 16 вересень 2024, 23:49

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс міг би зробити більше для озброєння України, щоб запобігти російському вторгненню у 2022 році Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України. "Зараз ми надаємо військові засоби для війн...