Данилюк обіцяє бути потужнішим секретарем РНБО, ніж "Кривавий пастор"

В "тіні" Зеленського готовий бути до певної межі, про що відкрито заявляє ще до публікації указу про призначення

Олександр Данилюк заявив, що має бачення, як повинна працювати Рада національної безпеки і оборони. Про це він розповів у коментарі "112-Україна", зазначають Патріоти України.

"Стосовно призначення, у мене є певне бачення, як має працювати РНБО, зараз ми це обговорюємо з паном президентом і я сподіваюсь, що в результаті ми отримаємо сильний орган, який буде вирішувати важливі питання, які зараз стоять перед країною і виклики", - сказав він.
"РНБО – це орган, який вирішує стратегічні питання не тільки в сфері оборони, безпеки, у нас також є питання в економічній сфері, в енергетиці, у нас зараз є багато викликів, яким треба знаходити рішення", - додав Данилюк.
За його словами, зараз "важливо, щоб був центр стабільності в державі. Я бачу, що Адміністрація і РНБО мають бути такими центрами стабільності".
Пізніше в ефірі Newsone Данилюк не підтвердив, що Володимир Зеленський призначив його секретарем РНБО, але уточнив, що ведуться відповідні переговори.

Раніше повідомлялось, що Зеленський підписав розпорядження про призначення секретаря РНБО. Однак наразі він все ще залишається неопублікованим.

"Давайте дочекаємося самого указу. Наразі хочу сказати, що, дійсно, такі перемовини ведуться і є декілька формальностей, які треба уточнити. Ми обговорюємо також моє бачення роботи РНБО. Я бачу її трошки ширше, ніж вона була останніми роками", - зазначив Данилюк.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...