Данілов розповів, чому Україна не розірвала дипвідносини із Білоруссю

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов розповів, чому Україна досі не розірвала дипломатичні відносини з Білоруссю. Про це він сказав в інтерв'ю "Радіо Свобода", передають Патріоти України.

За словами Данілова, українські дипломати досі перебувають у Білорусі, аби не провокувати режим Лукашенка відправити свої війська до України разом з росіянами.

"Людина, яка на сьогодні має на території Білорусі певні повноваження (Олександр Лукашенко. – Ред.), вона так вважає, вона контролює всю ситуацію. Ви хочете, щоб ми на сьогодні провокували ситуацію відносно певних процесів на території Білорусі? Я так не вважаю", – зазначив секретар РНБО.

Він запевнив, що українська влада розуміє, що відбувається у Білорусі. Там станом на сьогодні перебувають порядку 10 тисяч військових РФ, які навчаються на білоруських полігонах. Білоруси їм надають таку можливість.

"В нас немає ніякого бажання, щоб з території Білорусі були надані накази саме білоруському війську вторгатися на нашу територію. Все, що відбувається, ми розуміємо. Звичайно, всі процеси, які там є, на Білорусі, для нас є певним викликом. Ми робимо все можливе для того, щоб це не відбулося. Ще раз наголошу, що у нас ніякого бажання немає, щоб Білорусь і білоруське військо вступало спільно з росіянами на боці Росії", – підсумував Данілов.

Хитрий хід: У Forbes дізналися, як українські надводні дрони стали вбивцями російських гелікоптерів

четвер, 9 травень 2024, 6:24

Триває повномасштабна війна в Україні, і стала відома важлива особливість українських безпілотних надводних апаратів - вони, схоже, мають власні ракети для протиповітряної оборони. Як пише Forbes, може йтися про радянську керовану Р-73 класу повітря-по...

Кращі за Starlink: Вироблені в Україні супутникові системи везуть в РФ для окупантів. У окупантів на фронті вже 22 000 екземплярів Gilat SkyEdge — ЗМІ (відео)

четвер, 9 травень 2024, 4:15

Лише за минулий рік у Росію поставили цього обладнання на приблизно 5 мільйонів доларів. Системи Gilat SkyEdge завозять у Росію через інші країни, але у митних документах вказане їх українське походження. . Завод американської компанії Jabil Circuit в...