Данке, фрау Ріббентроп!: Після зустрічі із Зеленським Меркель публічно заявила про бажання повернути Росію в ПАРЄ

Ангела Меркель розраховує, що найближчим часом буде мати успіх в цьому.

Володимир Зеленський та Ангела Меркель. Фото: Німецька хвиля.

У Раді Європи склалася неприємна для України ситуація - європейські дипломати мають намір повернути делегацію російського парламенту до роботи в ПАРЄ. Про це стало відомо ще на початку червня, а у вівторок, 18 червня, під час перебування в Німеччині президента України Володимира Зеленського на спільному брифінгу про це заявила канцлер Ангела Меркель, передають Патріоти України.

Меркель підтвердила, що Німеччина докладає зусиль для повернення делегації російського парламенту до роботи в ПАРЄ і розраховує, що найближчим часом буде мати успіх в цьому. Але при цьому, за словами канцлера, ПАРЄ не варто забувати про порушення з боку Росії.
«Ми мали різні спроби і підходимо до завершення процесу. Треба шукати і знайти якийсь шлях для повернення Росії (для роботи в ПАРЄ), але одночасно треба знайти якийсь шлях для того, щоб вони виконали зобов'язання», - заявила вона, додавши, що в Німеччині не викликає сумніву незаконність дій Росії.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...