"Das ist fantastisch!". Тисячі завербованих протягом десятиріч та штатних "чекістів" лише на одну Німеччину: Як працює російська шпигунська мережа в найбільшій потузі Євросоюзу

Через німецьких політиків і екс-депутатів Кремль потужно впливає на політичну, економічну, гуманітарну і навіть правозахисну та оборонну сфери життя ФРН, й розповсюджує злоякісні пухлини розкладання на "уставшую от войны" Європу.

Замовне вбивство в центрі Берліна - показовий приклад зухвалості, з якої Кремль діє в Німеччині і встановлює зв'язки аж до політичної, економічної та суспільної верхівки, пише Петер Тиде в німецькому таблоїді Bild, зазначають Патріоти України.

Шпигунство, саботаж, надання впливу, пропаганда, відмивання грошей, торгівля зброєю і наркотиками: Москва протягом 60 років керує в Німеччині мережею агентів, що має зв'язки як на заході, так і на сході (колись це були КДБ і групи "Штазі", сьогодні - ГРУ, СЗР ").

За припущенням експертів, в Німеччині знаходиться як мінімум 3 000 активних або "сплячих" агентів, інформантів і осіб, що впливають.

Оперативний центр: Потсдам. Туди КДБ в 1989/1990 роках таємно перемістив свою штаб-квартиру в НДР (в компетенції якої був і Захід - ФРН), до 1994 року вона існувала під виглядом групи радянських військ. Тут жили і живуть важливі німецькі агенти Кремля, інформантів і росіяни.

Важливе значення має Баварія. З Мюнхена здійснювалося проникнення в діаспору (наприклад, справа Георгія Трофимова) і виявляється вплив на політичні кола. Здійснюються інвестиції з політико-стратегічних міркувань (наприклад, в Інгольштадті, Альпах).

Бастіони: Берлін (посольство і консульства: 359 співробітників), Баден-Баден, Франкфурт, Росток / Шверін (політика), Дрезден / Лейпциг, район Котбуса (радіомовлення).

У фокусі агентів: банки і страхові компанії, верфі, нафтохімічна галузь (особливо нафтопереробні заводи - адже Путін написав дисертацію на тему використання сировини в якості зброї).

Традиційно в шпигунстві підозрюються і сановники Російської Православної Церкви. У Росії Церква повністю знаходиться в руках спецслужб - патріарх був офіцером КДБ. У Бранденбурзі промосковські політики протягом декількох років намагалися надати громадянство одному "батюшці", міністр внутрішніх справ Йорг Шенеб'є (ХДС) відмовив у цьому, пославшись на "кегебешное" минуле священика.

Шпигунськими центрами є і деякі російсько-німецькі економічні і торговельні об'єднання.

Через аналітичні центри встановлюються контакти з представниками політики і економіки, створюються легенди про поїздки деяких агентів, готуються і поширюються пропагандистські дослідження. До таких організацій належить, наприклад, дослідний інститут "Діалог цивілізацій" в Берліні, заснований другом Володимира Путіна і його сусідом по дачі Володимиром Якуніним.

За допомогою російських концернів і політичних об'єднань в німецьких університетах обіймаються і посади професорів. Так, в Мекленбург-Передня Померанія посадою професора наділили датського еколога і фахівця по качках, якого раніше перевернули з противника газопроводу "Північний потік" в його прихильника.

Через німецьких політиків і екс-депутатів Кремль впливає на Балкани (Сербію, Косово, Чорногорію, Албанію) - як в політиці, так і на ринку нафти і газу. Для цього використовується один з інститутів Королівського коледжу в Лондоні, який імовірно фінансується російськими об'єднаннями.

Незаконні збройні формування діють під виглядом клубів спортивних єдиноборств і козацьких об'єднань. Особливо в об'єднаннях зі спортивних єдиноборств, ймовірно, цілеспрямовано встановлюються контакти з поліцейськими і солдатами.

Берлін-Шенефельд і інші аеропорти все ще служать Кремлю для наркобізнесу - наприклад, отримання кокаїну з Латинської Америки (бізнес ведеться десятиліттями - раніше він здійснювався через "Штазі" і КДБ).

У таких містах, як Мюнхен і Берлін, структури Кремля і спецслужб інвестують мільярди. З одного боку, щоб відмивати або ховати гроші, але також і для того, щоб здобувати вплив в регіоні.

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...

Не хочуть вмирати за Путіна: Британська розвідка назвала кількість дезертирів, яких РФ засудила з 2022 року

середа, 24 квітень 2024, 10:49

З початку "часткової" мобілізації у вересні 2022 року Росія засудила 7400 окупантів, яких підозрюють у дезертирстві. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. За даними російської медіагрупи "Медіазона", у бер...