Дата була обрана свідомо: Експерт пояснив, чому Росія завдала масованого ракетного удару 1 травня

Масований ракетний удар Росії по Україні 1 травня був передбачуваним та, ймовірно, що окупанти можуть готувати чергову атаку на 2 і 9 травня. Таку думку висловив військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко, передають Патріоти України.

"Як і очікувалося, на 1 травня передбачувані російські маніяки здійснили ракетний удар по Україні, але замість масованого вони знову задіяли обмежений боєкомплект - 18 ракет, 15 з яких були збиті", - написав він.

Також експерт вказав, що російські окупанти піднімають у повітря максимум авіації, щоб вводити в оману українську ППО. Втім, ця тактика їм уже не допомагає.

"Російська стратегічна авіація, як на блюдечку, і жодного чинника несподіванки, вона вже не здатна реалізувати. Це значною мірою обмежує можливості оперування нею в періоди ракетних ударів по Україні, особливо настільки передбачуваних", - зауважив він.

Окрім того, Коваленко оцінив сьогоднішній ракетний удар по Україні і помітив очевидний дефіцит ракет та проблеми зі зношуванням авіації.

"Без відповіді залишається питання обмеженому БК. Адже росія має можливість поповнювати за добу БК від 2-5 ракет різної номенклатури і після останнього масованого ракетного удару по Україні 9 березня мала можливість накопичити від 80 до 200. Приберегла на 2 і 9 травня?", - підсумував він.

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...

Росія готує новий наступ: Наступні 5-8 місяців можуть стати вирішальними в війні в Україні, - The Economist

четвер, 28 березень 2024, 9:55

Протягом найближчих кількох місяців, російська окупаційна армія може посилити свій наступ. Водночас Україна зіткнулася з проблемами зі зброєю, мобілізацією та будівництвом оборонних споруд, передають Патріоти України. Про це пише The Economist. Українс...