Дати Кремлю по "гібридних соплях": ЗСУ випробовують новітню систему управління боєм

У 235 Міжвидовому центрі підготовки військових частин та підрозділів Сухопутні війська ЗС України (полігон «Широкий лан») завершилися двосторонні командно-штабні навчання з військовими частинами, що входять до складу військ Оперативне командування «Південь», повідомляють Патріоти України з посиланням на «5 канал».

Дві бригади, механізована (28 ОМБр) та мотопіхотна (59 ОМПБр), згідно зі сценарієм протистояли одна одної. Такий формат навчань вперше застосовується серед військ оперативного командування «Південь». Раніше двосторонні навчання проводилися лише серед батальйонів.

Важливим елементом підвищення ефективності навчань стало застосування автоматизованої електронної системи управління військами на рівні штабів бригада — батальйон. Це дозволило управляти діями підрозділів на полі бою не тільки за допомогою вже звичних топографічних карт, але і робити це в онлайн режимі.

«Раніше ми воювали на картах, зараз уся інформація – на електронній базі. Ми спостерігаємо за нашими підрозділами, ми знаємо, де і в який час вони перебувають, які виконують завдання», – пояснює заступник командира 28-ї мехбригади ЗСУ Юрій Крупко.

Дана система управління відстежує всі переміщення військ в режимі реального часу, що дає можливість командирам більш оперативно реагувати на зміну бойової обстановки і вносити корективи в дії підрозділів. Офіцери ланки бригада — батальйон під час навчань вчилися самостійно приймати оптимальні рішення, не звертаючись за допомогою до старшого начальника.

Наголошується, що назву новітньої системи управління боєм поки що тримають в таємниці. Але вже незабаром її перші зразки надійдуть у бойові підрозділи.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...