Дати потужну відповідь агресору: Британія екстрено поставить в Україну протитанкове озброєння через ризик агресії РФ

Міністр оборони Великобританії Бен Уоллес заявив, що Україна отримає нову легку протитанкову зброю через наростаючу загрозу вторгнення Російської Федерації на територію України. Також він додав, що британські військовослужбовці проведуть навчання українських колег, щоб допомогти ЗСУ у використанні нової зброї. Глава оборонного відомства підкреслив, що постачання зброї має виключно оборонний характер. Про це повідомляє видання The Guardian, зазначають Патріоти України.

Експерти заявили, що поставлена зброя, швидше за все, буде ручною легкою протитанковою зброєю нового покоління з дальністю стрілянини в кілька сотень метрів. "Дозвольте мені прояснити: ця підтримка призначена для ближньої дії і явно оборонних можливостей зброї. Вона не є стратегічною зброєю і не загрожує Росії. Вони повинні використовуватися її з метою самооборони", – сказав Уоллес. У свою чергу український міністр оборони Олексій Резніков у Twitter подякував британським колегам за таке рішення. За його словами, така підтримка від міжнародних партнерів зробить обороноздатність ще сильнішою і надасть більше впевненості громадянам у євроатлантичному майбутньому країни.

Також на рішення Великої Британії відреагував журналіст Юрій Бутусов. Він написав у своєму Facebook що це грандіозне просування для нашої обороноздатності та зовнішньої політики, яке важко переоцінити. Також журналіст припустив, про яку саме зброю може йтися.

Бутусов пише, що у категорію "легке протитанкове озброєння" можна зарахувати різні типи гранатометів на озброєнні та на складах британської армії.

"Британці мають на складах старі гранатомети LAW80 - відмінну зброю, а на озброєнні у них видатні зразки протитанкових гранатометів - NLAW/MBT LAW шведського виробництва. Нова модифікація MBT важить всього 12 кг і може вражати мету як Джавелін або прямим пострілом, або бойова частина тандемна", – розмірковує журналіст.

"Жорстоке та безжальне пекло. Слабким там не вижити": Оператори показали відео із розбомблених Кринків на лівому березі Херсонщини

середа, 24 квітень 2024, 16:56

Подружжя фотографів Костянтин і Влада Ліберови опублікували відео знищеного села Кринки на лівому березі Херсонської області, де тримають плацдарм українські військові, передають Патріоти України. Дослівно: "Кринки. Село на півдні України, лівий берег...

Пекельна картина: ЗСУ показали тіла окупантів біля Часового Яру, які померли за Путіна (відео)

середа, 24 квітень 2024, 16:45

Армія РФ безперервно намагається штурмувати Часів Яр. Так, ЗСУ показали околиці міста, засипані тілами солдатів армії РФ. Про це пише журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України. "Українські військовослужбовці гидливо обходять трупи, знімаючи ...