Дати потужну відповідь агресору: В Україні створять новий рід військ

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов розповів, що в Україні буде створено новий рід військ – кібервійська. Про це він заявив у вівторок, 1 червня, в ході робочого візиту до Литовської Республіки, йдеться на сторінці РНБО в Facebook. Данілов зазначив, що актуальною в цьому напрямку є активізація співпраці в рамках кіберцентру в Каунасі, передають Патріоти України.

"Виклики і загрози в кіберпросторі сьогодні набагато небезпечніше, ніж ядерна зброя, і обмін досвідом в цьому питанні вкрай важливий", – сказав він.

Головний радник Президента Литовської Республіки з питань національної безпеки Даріус Кулешюс підтримав пропозицію про посилення співпраці в сфері кібербезпеки між нашими країнами, а також запевнив у незмінності підтримки України на шляху до інтеграції в НАТО і ЄС.

Секретар РНБО України наголосив на важливості посилення практичного співробітництва в області кібербезпеки. Він зазначив, що Україна буде "максимально підтримувати ідею створення кібер-НАТО, яке може стати одним з найпотужніших альянсів, враховуючи рівень проникнення інформаційних технологій в усі сфери життєдіяльності держави і зміщення протистояння з конвенційного в кібернетичне поле".

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...