"Дав команду відкрити вогонь по першому поверху": Турчинов розповів про найстрашніші дні оборони Маріуполя

Тимчасово виконуючий обов'язки президента України з 23 лютого по 7 червня 2014 року Олександр Турчинов розповів подробиці оборони Маріуполя 7 років тому. Зокрема, політик поділився спогадами про події 9 травня 2014 року, коли бойовики так званої "ДНР" намагалися захопити будівлю маріупольського Управління МВС. Слова Турчинова наводяться в документальному фільмі телеканалу "Прямий" "Оборона Маріуполя", повідомляють Патріоти України.

Політик розповів, що в якийсь момент незаконним збройним формуванням вдалося зайняти перший поверх будівлі і бої вже точилися за контроль над другим поверхом. Тоді було прийнято рішення відкрити вогонь на ураження по бойовиках. "Наші військові, їх небагато, прориваються до Управління МВС, і мені доповідають, що перший поверх вже захоплений, вже йде бій, щоб піднятися на другий поверх, а наші хлопці забарикадувалися на третьому поверсі і відстрілюються від російсько-терористичних бандугруповань. Мені дзвонять і запитують, що робити. І я дав команду відкрити вогонь по першому поверху", - сказав Турчинов.

Незважаючи на активну протидію, основне своє завдання силовики виконали: нападників вдалося відігнати від будівлі УМВС, чотирьох бойовиків було ліквідовано. В результаті атаки на УМВС загинули шість українських силовиків. Начальника міського управління міліції Валерія Андрущука бойовики викрали і жорстоко катували. 12 травня його вдалося викупити у терористів і доставити в лікарню.

Документальний фільм присвячений річниці визволення Маріуполя. 13 червня 2014 року бійці добровольчого батальйону "Азов" за підтримки підрозділів ЗСУ та Нацгвардії здійснили спецоперацію зі звільнення міста, зупинивши наступ незаконних збройних формувань.

По одному місту за раз? Росія змінила тактику ракетних обстрілів України, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:22

Російські окупанти змінили тактику масованих атак на Україну - ворог спочатку накопичує крилаті ракети, а потім завдає максимального удару по одному місту, передають Патріоти України. Авіаційний експерт, заступник генерального директора компанії із вир...

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...