"Давай, до свиданья!": Верховний суд відмовив Медведчуку зняти мораторій на російську попсу

Верховний Суд наголосив, що порушення прав, про які у позовах стверджував Медведчук мають бути реальними, обґрунтованими і зачіпати персонально кожного з позивачів.

Відмову на запит дозволу використання російськомовного продукту отримав Віктор Медведчук від Касаційного адміністративного суду Верховного Суду, інформують Патріоти України.

Напередодні суди інстанцій задовільнили позови Віктора Медведчука, Романа Лихачова та Сергія Іванова-Малявіна щодо визнання протиправним та нечинним рішення Львівської обласної ради “Про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Львівської області”.

Відповідні судові постанови 16 серпня розміщено у відкритому доступі. Натомість апеляційна інстанція відмовила громадській організації, якою керує кум Путіна, оскільки та не довела, на підставі чого ґрунтуються її вимоги в частині порушених прав оскаржуваним рішенням.

Водночас обидва суди вважали, що таке рішення Львівської обласної ради не відповідає гарантіям наданим Державою Україна, а також воно прийняте всупереч закону України “Про культуру”. Верховний Суд наголосив, що порушення прав, про які у позовах стверджував Медведчук мають бути реальними, обґрунтованими і зачіпати персонально кожного з позивачів. Доводи Медведчука були безпідставними, бо позов Медведчука до суду обґрунтований порушенням прав самої організації, а не фізичних осіб.

“За відсутності бодай одного випадку реального порушення прав, свобод чи інтересів позивачів спірним рішенням відповідача, відсутніми є й підстави для задоволення позову”, – вважає суд.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...