"Давайте будемо реалістами": Командир спецпідрозділу ГУР дав прогноз, як завершиться війна в Україні

Війна в Україні закінчиться якимись угодами. Київ дивитиметься в бік перемовин, однак у росіян є більше козирів, аніж в українців. Таку думку командир саперної служби спецпідрозділу ГУР Kraken Євген Шкірков "Вікінг" висловив в інтерв'ю Online.UA, передають Патріоти України.

"Ми всі розуміємо, що війна закінчиться якимись угодами. Давайте будемо реалістами. Росія дуже велика, і якщо просто пройтися якимось переможним маршем, то потрібно буде чухати до Китаю, а то і до Японії, в ту сторону", – висловився Шкірков.

Він також звернув увагу на відсутність якихось крутих передумов, що Росія розвалюватиметься зсередини. Боєць Kraken гадає, що Україна дивитиметься в бік якихось перемовин.

"Але питання в тому, з чим ми сядемо за стіл. У р*саків є карти козирні, а в нас одна крута карта – Курська область. Як буде далі? Це далеко не буде залежати від військових", – додав Шкірков.

Він також зазначив, що війна не закінчиться цього листопада. На думку бійця, відбуватимуться саміти, але водночас триватимуть бойові дії з обох боків.

Командир саперної служби також назвав перебільшенням думки про те, що Крим легше звільнити від ворога, ніж Донецьку область. Він сказав, що для деокупації півострова, як і Донеччини, в України мають бути великі сили: "Забрати можна, а утримати?".

А ще Шкірков нагадав, що в росіяни у Криму є Чорноморський флот – досі є підводні човни, кораблі.

"Якби було все так просто, то якось би і працювали", – додав боєць Kraken.

"Виник певний вакуум": Мельник оцінив можливість переговорів України з Росією за посередництва Німеччини

понеділок, 14 жовтень 2024, 11:42

Дипломат, колишній посол України в Німеччині Андрій Мельник не впевнений у тому, що так званий мирний план канцлера Олафа Шольца існує. За його словами, важливо, щоб Німеччина була готовою виступити посередником на якомусь етапі переговорів з Росією, я...

Окупанти пішли в штурми на межі Донецької та Запорізької областей: В ISW пояснили, чи означає це масштабний наступ ворога

понеділок, 14 жовтень 2024, 10:43

Російські загарбники відновили наступальні дії на межі Донецької та Запорізької областей і досягли там деяких тактичних успіхів. Однак, поки це не виглядає частиною масштабних оперативних наступальних зусиль. Про це повідомляє Інститут вивчення війни ...