Давайте "Леопарди", не ганьбить Німеччину: Рішення Франції надати свої танки України посилило тиск на "перестраховщика" Шольца

Німецькі політики відновили у четвер, 5 січня, заклики до канцлера ФРН Олафа Шольца з питання постачання Україні танків Leopard після того, як Франція анонсувала передачу Києву броньованих машин AMX-10 RC. Цей військовий транспортний засіб класифікується як легкий колісний танк. Про це повідомляє у своєму матеріалі DW.

"Аргумент, який постійно висуває офіс канцлера про те, що Німеччина не повинна діяти поодинці, абсолютно застарів", – наголосила глава оборонного комітету Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Циммерманн, яка представляє Вільну демократичну партію. Александер Ламбсдорф, який може стати новим послом Німеччини у Росії, так само вважає, що позицію Берліна потрібно переглянути. "Я думаю, що загалом це абсолютно нова ситуація для Заходу, коли країни постачають нові категорії озброєнь", – вважає він.

Представник партії Союз 90 / Зелені Зара Нанні поділяє схожу позицію.

"Ми повинні забезпечити Україну тим, що можливо, включаючи Leopard та (бойові машини піхоти. – Ред.) Marder із промислових запасів", – зазначила вона.

Саскія Ескен, співголова Соціал-демократичної партії Німеччини, яку представляє Шольц, також не стала виключати постачання танків Києву. За її словами, канцлер веде переговори з партнерами, і надалі будуть ухвалюватися "відповідні рішення".

Віце-канцлер і міністр економіки Німеччини Роберт Габек запевнив, що його країна "не зупинятиметься" у питанні постачання озброєнь Україні і коригуватиме постачання відповідно до "потреб на полі бою".
Зазначимо, що Україна неодноразово зверталися до Берліна із проханням надати сучасні бойові танки Leopard 2. Але Шольц повторював, що ФРН не хоче цього робити одноосібно, через що деякі аналітики мали враження, що існує консолідоване рішення Північноатлантичного альянсу (НАТО) про неспроможність.
Аж до останнього рішення Франції країни НАТО постачали Україні лише танки радянського виробництва.

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...