Давня дружба вирішує все? У керівництво ЗСУ може увійти фігурант гучних скандалів

Заступником нового начальника Генерального штабу Руслана Хомчака може стати скандально відомий віце-адмірал, колишній командувач ВМС України Сергій Гайдук, повідомляють Патріоти України.

"Сергія Гайдука планують призначити заступником Хомчака", - повідомило джерело видання. Відомо, що Гайдука з Хомчаком пов'язують давні дружні стосунки.

Відзначимо, що віце-адмірал був командувачем ВМС з 7 березня 2014 року. 15 квітня 2016 року його зняв з посади колишній президент України Петро Порошенко після гучного скандалу, пов'язаного з масштабним протестом найбільших волонтерських організацій. Тоді Гайдука звинувачували у зриві реформування ВМС, яке пропонувало НАТО.

Також Гайдук "відзначився" і тим, що його особистий спецназ охорони в п'яному стані намагався прорватися на територію військової частини в спробі втекти з місця ДТП. В результаті черговий частини був змушений відкрити вогонь.

Також джерела на флоті розповідають, що віце-адмірал використовував службовий транспортний літак Ан-26 для польотів. У ньому було обладнано шкіряні крісла. Всього в ВМС два літаки Ан-26, але через те, що його переобладнав і постійно на ньому літав Гайдук, літак не використовувався військами за призначенням.

Джерело: InfoResist

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...