Давня "схема": Інфаркт-трава та радіоактивні елементи - чим росіяни вбивають критиків Кремля

Застосовувати отруйні речовини - метод, який дуже до вподоби Росії. Це - абсолютно російська практика - отруєння неугодних, йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

  • Варто тільки згадати отруєння, які росіяни робили закордоном. Наприклад, полоній - рідкісний радіоактивний елемент, що трапляється в уранових рудах. У 2006 від нього загинув ексспівробітник КДБ і ФСБ Олександр Литвиненко у Лондоні. Це сталося через шість років потому як він втік до Великої Британії з РФ через конфлікт з російськими спецслужбами. Експертиза після смерті встановила, що Литвиненка отруїли полонієм.
  • Відомого російського опозиціонера Олексія Навального отруїли "Новачком". Йому стало зле в літаку, на якому він летів з Томська. У штабі опозиціонера припускали, що отруту підмішали в чай. Втім, Навальний - не перший опонент російської держави, якого отруїли "новачком".
  • У 2018 колишній російський розвідник і подвійний агент Скрипаль з дочкою були знайдені непритомними в парку в Англії. Напад здійснили російські агенти і знову "Новачком". А ще коли були отруєні Скрипалі, британці підозрювали застосування до них фентанілу та карфентанілу, - знеболювальних, які у 50 і 100 разів сильніші від морфіну. Ці препарати зазвичай використовують у пістолетах та кулях, які просякнуті відповідною речовиною.
  • І саме ними росіяни скористалися ще у 2002 році у Москві. Це була спецоперація, коли бойовики узяли заручників у театрі на Дубровці, коли понад 120 заручників померли унаслідок дії препарату.
  • Не менш відомий препарат серед російських найманих вбивць - гельземій - це рідкісний вид рослин, так звана інфаркт-трава. Цю отруту додають до їжі і до прикладу саме сліди гельземію знайшли у 2012 році у тілі російського олігарха і критика Кремля Олександра Перепиличного.
  • А раніше росіяни використовували рицин за часів "холодної" війни, зарином, який ООН відносить до зброї масового знищення і талієм, солі якого використовують у щурячих отрутах. Тут варто згадати отруєння агента КДБ Миколи Хохлова або російського журналіста Юрія Щекочішина.

Росіяни використовують усі методи і куди не можуть долізти ракетою, повзуть через отруту.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...