Давно прострочена прем'єра: Росія випробовує в Балтійському морі субмарину, побудова якої тривала 16 років

Росіяни "зі скрипом" намагаються організувати серійне виробництва та експлуатацію своїх новітніх дизель-електричних субмарин проекту 677

Російська субмарина Б-586 "Кронштадт" під час випробувань, фото з відкритих джерел

Російське кораблебудівне підприємство "Адмиралтейские верфи", розташоване в Санкт-Петербурзі, почало перший етап заводських ходових випробувань дизель-електричного підводного човна Б-586 "Кронштадт", що належить до проекту 677, повідомляють Патріоти України з посиланням на портал Naval News.

Під час цих випробувань росіяни планують перевірити роботу систем навігації та зв’язку, гідроакустичний комплекс та роботи силової установки субмарини "Кронштадт", тести мають завершитись наприкінці грудня 2021 року.

В свою чергу, автори російського блогу bmpd пишуть, що фактична побудова підводного човна "Кронштадт" тривала 16 років.

Закладка цієї субмарини відбулась ще в 2005 році, роботи по добудові субмарини були призупинені в 2009 році, відновлені – в 2013 році, спуск на воду відбувся в 2018 році. Остаточно роботи по субмарині "Кронштадт" були завершені лише в 2021 році.

Такий повільний темп робіт був пов’язаний з тим, що ВМФ РФ проводив дослідну експлуатацію головної субмарини проекту 677, що отримала назву Б-585 "Санкт-Петербург", результати якої були використані не лише для добудови підводного човна "Кронштадт", але й також – для добудови наступної в серії субмарини Б-587 "Великие Луки".

Командування ВМФ РФ у 2017 році планувало, що до кінця 2021 року уже матиме в свою обидва серійні підводні кораблі проекту 677 - Б-586 "Кронштадт" та Б-587 "Великие Луки", але цей план втілено не було. Загалом росіяни планують збудувати мінімум шість серійних підводних човнів проекту 677, коли цей план буде втілено – точних строків наразі нема.

Найбільш надійний засіб стримування російської агресії: Польща офіційно попросила США розмістити на своїй території ядерну зброю

середа, 1 травень 2024, 2:35

Польща офіційно запросила розміщення у себе американської ядерної зброї, подавши заявку на участь у програмі Nuclear sharing. Про це повідомив заступник міністра оборони Польщі Павло Залевський в ефірі польського телебачення у вівторок, 30 квітня.

"Війна та люди": Окупанти демонструють на "розважальній виставці" розстріляні маріупольські трамваї

вівторок, 30 квітень 2024, 22:42

Російські окупанти демонструють у музеї на "тематичній розважальній виставці" розстріляні трамваї з Маріуполя, які атакувала РФ під час блокади міста. Про це повідомила Маріупольська міська рада, передають Патріоти України. "Приватний музей техніки вла...