ДБР направило до суду обвинувальний акт щодо нардепа-кнопкодава Поляка (відео)

Головним слідчим управлінням Державного бюро розслідувань з процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора завершено досудове розслідування щодо чинного народного депутата України, зазначають Патріоти України.

Як повідомили у пресслужбі ДБР, встановлено, що 21 лютого 2020 р. під час розгляду поправок до законопроєкту в сесійній залі парламенту депутат тричі проголосував на підтримку поправок замість відсутнього колеги.

25 травня 2021 року обвинувальний акт із зазначеного народному депутату направлено до суду.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч до п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Пресслужба ДБР не вказала імені депутата, але як відомо, 12 лютого поточного року Офіс генпрокурора повідомив про підозру в кнопкодавстві народному депутату від групи "Довіра" Владіславу Поляку.

Зазначимо, що Поляк обраний до Верховної Ради IX скликання по виборчому округу №73 (Закарпатська область). Він брав участь у виборах як безпартійний самовисуванець. З початку каденції і до 20 грудня 2019 року входив до депутатської групи "За майбутнє", в червні 2020 го - увійшов до групи "Довіра".

Поляк входить до комітету з організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Згідно з декларацією за 2019 р., депутату і його дружині належить 20 земельних ділянок і житловий будинок на Закарпатті. Він також задекларував зброю вартістю 143 тисяч гривень, апарат для безопераційного ліфтингу шкіри (1340562 грн), понад 20 спортивних тренажерів.

Нагадаємо, закон про кримінальну відповідальність за неособисте голосування набув чинності 16 січня 2020 року. Згідно з документом, за порушення передбачений штраф від 3 до 5 тисяч неоподатковуваних мінімумів.

За даними руху "Чесно", Поляк щонайменше три рази "кнопкодавив" під час пленарного засідання 21 лютого 2020 року.

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...