ДБР назвало причину вибухів військових складів у Сватовому (відео)

Через диверсію, 29 жовтня 2015 року на складі у Сватовому, де зберігалися боєприпи, виникла пожежа. Про це повідомляє преслужба ДБР, передають Патріоти України.

Повідомляється, що слідчі Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування відносно двох командирів реактивних артилерійських батарей, через недбале ставлення до військової служби яких загинуло 3 осіб та заподіяно шкоди на суму понад 15 млн грн.

У ДБР нагадують, що у 2015 році підозрювані, грубо порушивши вимоги керівних документів, допустили розташування військового об’єкту – польового артилерійського складу, безпосередньо біля населеного пункту – міста Сватове Луганської області.

Через диверсію невстановлених осіб, 29 жовтня 2015 року на вказаному складі, де зберігалося близько 3 тис. тонн боєприпасів, виникла пожежа. Зазначається, що влученням здетонованих боєприпасів частина неналежно розміщеної військової техніки була знищена, чим зірвано заходи із забезпечення постійної бойової готовності підпорядкованих підрозділів. У разі доведення вини підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк до 7 років.

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...

Генштаб закликав не втягувати ЗСУ в політичну боротьбу, Ганна Маляр різко відреагувала

вівторок, 16 квітень 2024, 22:42

16 квітня Генеральний штаб Збройних сил України заявив у Facebook про появу спекуляцій щодо системи комунікацій Генштабу, передають Патріоти України. "Останнім часом з'являється чимало спекуляцій щодо системи комунікацій Генерального штабу Збройних сил...