ДБР прокоментувало повідомлення про смерть Нестора Шуфрича

Народний депутат від забороненої "ОПЗЖ" Нестор Шуфрич живий. Його справу передали до суду. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на радницю зі стратегічних комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяну Сапьян в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

"Напевне розпочну з позитивної новини. Наскільки мені відомо, ми уточнювали це у слідчих безпосередньо, що насправді він (Шуфрич, - ред.) живий, з ним усе буде гаразд. Можливо, оцінюємо це як реакцію на стрес. Тому що цього тижня до суду направлено справу про державну зраду чинного народного депутата та його помічника", - сказала вона.

Сапьян нагадала, що Шуфричу та його помічнику інкримінується фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади і зміни меж територій державного кордону України. Крім того, народний депутат також обвинувачується у державній зраді.

"Власне, можливо дійсно здоров'я трішки підводить. Але наразі мені відомо, що це відбувалися підготовчі засідання, тому що вже починається суд. І підозрюваний став уже підсудним безпосередньо. Все добре. Все буде добре", - додала представниця ДБР.

Зазначимо, вчора, 5 вересня, у мережі з'явилися повідомлення про нібито смерть у СІЗО нардепа Нестора Шуфрича. Чутки виявилися неправдивими, їх спростували адвокати Шуфрича.

За їх словами, нардеп перебуває у лікарні. Відомо, що 4 вересня Шуфрича доставили у Печерський райсуд Києва на підготовче засідання з лікарні, де він проходив реабілітацію після операції. Йому дозволили брати участь у засіданнях онлайн.

Москва постаралась? Трамп пообіцяв Маску посаду в разі перемоги на виборах

субота, 7 вересень 2024, 0:30

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп стверджує, що в разі перемоги на виборах він створить комісію із ефективності уряду на чолі із мільярдером Ілоном Маском. Про це повідомляє Reuters із посиланням на промову колишнього ...

"Ми стикаємося з відсутністю достатньої кількості систем ППО": Експерти пояснили, чому РФ "засипає" Київ ракетами і скільки це може тривати

п’ятниця, 6 вересень 2024, 23:58

Російська Федерація вранці 2 вересня завдала масованого удару балістикою та крилатими ракетами по Києву. Уламки впали в різних районах, повідомляється про не менше трьох постраждалих, передають Патріоти України. РБК-Україна з'ясовувало, чому росіяни ви...