ДБР прийшло за Гройсманом

За даними ЗМІ, розслідування про призначення Гройсмана ініціювали народні депутати Нестор Шуфрич і Василь Німченко.

Державне бюро розслідувань отримало доступ для розслідування можливого зловживання владою при призначенні Володимира Гройсмана на посаду прем'єр-міністра. Про це стало відомо з рішення Печерського районного суду Києва від 17 жовтня, передають Патріоти України.

Слідчий ДБР звернувся до суду в рамках кримінальної справи, яка розслідується з червня 2019 року за ч.1 ст.109 (повалення конституційного ладу), ч.2 ст.364 (зловживання владою), ч.1 ст.366 (службове підроблення) і пов'язана з відсутністю коаліції під час призначення Гройсмана.

Відповідні документи, зокрема пропозицію коаліції депутатських фракцій "Європейська Україна" щодо кандидатури Гройсмана та подання президента Петра Порошенка, знаходяться в Офісі президента.

Крім того, ДБР має намір провести порівняльний аналіз порядку призначення прем'єром Володимира Гройсмана та Арсенія Яценюка, оскільки обидва призначалися за поданням коаліції "Європейська Україна". За даними ЗМІ, розслідування про призначення Гройсмана ініціювали народні депутати Нестор Шуфрич і Василь Німченко.

Втік із України ще 10 років тому: "Завгоспа" Януковича видворили з Литви

вівторок, 23 квітень 2024, 21:41

Литовська влада видворила з території країни колишнього голову Державного управління справами та одного із соратників колишнього президента України Віктора Януковича Андрія Кравця. Про це повідомляє литовське видання Delfi, передають Патріоти України. ...

Та невже?: Шойгу анонсував появу ППО "нового покоління" у Росії

вівторок, 23 квітень 2024, 21:29

Країна-агресор Росія вже у поточному році матиме на фронті перші зразки зенітної ракетної системи "нового покоління" С-500 у двох модифікаціях. Про це сказав міністр оборони РФ Сергій Шойгу у вівторок, 23 квітня, передають Патріоти України. "Цього року...