ДБР вдруге невдало завітало до музею Гончара: Порошенко виставив картини за ґратами

Слідчий попросив дозволу "візуально оглянути картини", які виставлені в музеї. На що адвокат попросив надати постанову суду.

Слідчі Державного бюро розслідування хотіли потрапити в музей Івана Гончара. Саме там знову відкрилася виставка картин, які належать Петру Порошенку. Але цього разу їх не пустили. Слідчого ДБР зустріли ще на вході. Зустрічав його директор музею Петро Гончар зі своїм адвокатом, повідомляють Патріоти України.

Слідчий попросив дозволу "візуально оглянути картини", які виставлені в музеї. На що адвокат попросив надати постанову суду. При цьому слідчий прийшов з експертом. Та після короткої розмови з адвокатом слідчий вирішив піти геть.

Дивіться відео візиту слідчого ДБР до музею Гончара:

Картини за ґратами

Варто зазначити, що самі картини тепер виставлені за ґратами в музеї. На відкриття оновленої виставки приїхав і сам Петро Порошенко. У "Європейській солідарності" картини світових художників за тюремними ґратами назвали певним перформансом.

Обшуки ДБР музею Гончара через картини Порошенка: коротко

  • 26 травня ДБР мало намір вручити Петру Порошенку повістку на допит, але зробити цього не змогло.
  • Справа стосується вивезення контрабандою з України 43 картин всесвітньо відомих художників. Їх контрабандою вивезли за кордон, а зараз вони нібито зберігаються на віллі Порошенка в Іспанії.
  • Замість допиту Порошенко пішов відкривати виставку в музеї Івана Гончара. Власне, там він представив картини, які фігурують у кримінальному провадженні.
  • Згодом силовики штурмували приміщення музею.
  • Натомість у ДБР запевняли, що не застосовували "будь-які заходи фізичного впливу" біля музею.
Джерело: 24 канал

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...