"Де б ми зараз не були, все одно скажуть, що знімаємо десь під Києвом": Військовий розповів про жителів Курської області, які говорять українською

Військовий Сергій Пруцких із позивним "Кум" підтвердив, що кадри, на яких бабусі розмовляють українською мовою, були зняті в Курській області. Про це він розповів в ефірі "Радіо Свобода", передають Патріоти України.

Боєць не розкрив подробиць про те, де зараз перебуває. "Де б ми зараз не були, все одно скажуть, що знімаємо десь під Києвом", — жартує Пруцких.

Він був одним з авторів відео із двома жительками Курської області, які говорили з військовими ЗСУ українською і просили їх підвезти.

"Жителі Курської області досить привітні. Принаймні ті, кого ми зустрічали. Спілкуються, як на диво для мене, виключно українською мовою. Ви бачили відео, де дві бабці питалися, чи можемо їх підвезти. Ми не мали такої можливості. Вони сказали, що спілкуються в побуті українською і їм так зручно", — розказав боєць.

Деяким людям українські військові допомагали, підвозили воду і харчі. "Також вони говорили, що їх кинули. При відході Російської Федерації на деяких ділянках одразу ж зникає світло, газ. Нарікають, скажімо так", — додав Пруцких.

Подалі від війни: Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала населенню Курщини евакуацію до України

четвер, 15 серпень 2024, 0:30

Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це оголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірин...

Генпрокурор ФРН видав ордер на арешт українця за підрив "Північного потоку" – німецькі ЗМІ

середа, 14 серпень 2024, 23:45

Генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підривах на газопроводі "Північний потік" у Балтійському морі, що сталися два роки тому. Ним є українець Володимир С., який донедавна проживав у Польщі. Пр...