"Де треба - озброюються": Лукашенко зізнався в ротації військ РФ у Білорусі і закликав народ "не паритися"

Лідер Білорусі Олександр Лукашенко зізнався, що дозволив російському диктатору Володимиру Путіну проводити масштабні ротації військ РФ на білоруській території ще з осені 2022 року. Про це політик "проговорився" під час свого щорічного послання до білорусів й парламенту, коментуючи присутність російських солдатів у Білорусі, передають Патріоти України.

"З осені минулого року на білоруських полігонах на ротаційній основі розміщуються Збройні сили російської армії", - заявив він.

Лукашенко уточнив, що солдати РФ займаються в Білорусі бойовою підготовкою і нібито готові разом з білоруською армією захищати "спільний" з Росією оборонний простір. При цьому громадян Білорусі Лукашенко закликав "не паритися" з цього приводу.

"І не треба паритися, що тут Росія щось захопила. Всі ці російські підрозділи навчають п'ятсот білоруських офіцерів. Проводиться бойове злагодження, підготовка. Де треба - озброюються, матеріально забезпечуються. Під нашим командуванням", - видав глава Білорусі.

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...