"Де треба - озброюються": Лукашенко зізнався в ротації військ РФ у Білорусі і закликав народ "не паритися"

Лідер Білорусі Олександр Лукашенко зізнався, що дозволив російському диктатору Володимиру Путіну проводити масштабні ротації військ РФ на білоруській території ще з осені 2022 року. Про це політик "проговорився" під час свого щорічного послання до білорусів й парламенту, коментуючи присутність російських солдатів у Білорусі, передають Патріоти України.

"З осені минулого року на білоруських полігонах на ротаційній основі розміщуються Збройні сили російської армії", - заявив він.

Лукашенко уточнив, що солдати РФ займаються в Білорусі бойовою підготовкою і нібито готові разом з білоруською армією захищати "спільний" з Росією оборонний простір. При цьому громадян Білорусі Лукашенко закликав "не паритися" з цього приводу.

"І не треба паритися, що тут Росія щось захопила. Всі ці російські підрозділи навчають п'ятсот білоруських офіцерів. Проводиться бойове злагодження, підготовка. Де треба - озброюються, матеріально забезпечуються. Під нашим командуванням", - видав глава Білорусі.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...