"Де твоя тачка, чувак?": Хто з нардепів оновив автопарк за час пандемії (відео)

Щонайменше півтора десятки народних депутатів оновили свої автопарки за останній рік.

Щонайменше 1,5 десятки народних депутатів оновили свої автопарки за останній рік. Серед нових депутатських авто – Mercedes, Land Cruiser і навіть коштовний Rolls-Royсе. Про це повідомляють журналісти Bihus.Info, передають Патріоти України.

На новій BMW Х5 тепер їздить "слуга народу" Євгеній Шевченко. Журналісти тричі фіксували, як він приїжджав на ній на закриту парковку Верховної Ради. Авто зареєстроване у березні 2020-го на сина нардепа Івана, який працює слідчим Державного бюро розслідувань.

З декларації слідчого - остання, яка є у вільному доступі – за 2018 рік - зрозуміло, що коштів на придбання такого авто він не мав. За оцінкою автоексперта Павла Кащука авто коштує не менш як 2,5 млн грн. Звідки в родича нардепа гроші на авто, яким користується він сам – Шевченко не відповів. Депутат підіймався сходами, ігноруючи запитання журналістів.

На нові авто пересіли і деякі "слуги", яких раніше журналісти "ловили" на голосуванні в інтересах олігарха Ріната Ахметова. Так, "слуга народу" Микола Галушко тепер приїжджає у ВР на новій Toyota Land Cruiser 200 орієнтовно за 2,5 млн грн. Автівка зареєстрована у листопаді торік на матір нардепа. "Слуга" спочатку заявив, що не їздить на цьому авто, але згодом – що задекларує право користування нею. Звідки в матері кошти на автівку, не сказав.

Нову Toyota Land Cruiser у листопаді купив "слуга" Арсеній Пушкаренко. Нардеп каже, що купив автівку в кредит, а покупку не задекларував, бо нібито в той момент через рішення Конституційного суду не працював сайт декларацій.

"Слуга" Валерій Колюх їздить на новому Volvo ХС90 за приблизно 2 млн грн. Автівка зареєстрована на жителя села Старий Білоус, що на Чернігівщині. Сам Колюх каже, що це машина його помічника і він його просто підвіз.

Новим Lexus LX 450D користується нардеп від "Батьківщини" Андрій Ніколаєнко. Авто записане на батька парламентарія – пенсіонера і нардепа першого скликання ВР Івана Ніколаєнка.

Улітку пересів у новеньку Audi A8 ще один соратник Юлії Тимошенко – Сергій Власенко. Автомобіль після свіжого рестайлінгу обійшовся нардепу в 4,3 млн грн. Раніше Власенко отримав компенсацію від юридичної фірми Reid, Collins, Tsai LLP за політичні репресії щодо Тимошенко.

Однопартійця Власенка – Костянтина Бондарєва – журналісти також помітили в новому позашляховику Toyota Land Cruiser Prado. Вартість у салоні стартує від 1,3 млн грн в базовій комплектації.

Народний депутат від ОПЗЖ Суто Мамоян вже потрапляв раніше в автоскандали. У свою декларацію він вніс 2 автомобіля Toyota Land Cruiser 200, які начебто купив по 20 тис. грн. Нещодавно журналісти помітили, як нардеп поблизу Верховної Ради, у супроводі охоронців сів у Rolls Royce Сullinan, записаний на родича. Подібний автомобіль коштує близько 15 млн грн.

У ворога мінус склад БК й не тільки: Військові відпрацювали дронами по позиції окупантів на півдні (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:53

Сили оборони відпрацювали дронами та гаубицею по ворожій позиції на півдні України. Внаслідок ударів є загиблі серед окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Facebook-сторінку командування Сил спеціальних операцій (ССО) Збройних сил Украї...

"Лупити по російським НПЗ - це щастя ескалації на шляху до перемоги. Без дизелю рашисти стануть на коліна", - журналіст

понеділок, 29 квітень 2024, 9:23

"Якщо чесно, бомбьожки НПЗ стали для мене єдиним дофаміном. Коли розплющую очі зранку, то перше в нічних новинах - скільки й де рашисти нам розхерачили об'єктів. Якщо немає нашої нафтопереробної симетрії - стає геть грустно. Бо це дуже дієва річ", - пи...